twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 20:34
Εκτύπωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προσκαλεί στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. την Παρασκευή 16-12-2016 και ώρα 20:30 στην προβολή του κλασσικού αριστουργήματος του Αλέν Ρενέ ‘Χιροσίμα Αγάπη μου’.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ:

ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

(HiroshimaMonAmour)

Σινεφίλ/Γαλλία, Ιαπωνία/1959/91’

Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ

Σενάριο: Μαργκερίτ Ντυράς

Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Ριβά, Έιτζι Οκάντα

Διακρίσεις-Βραβείο Fipresci Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 1959

Βραβείο BAFTA 1961 Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ηθοποιού

Στα πλαίσια των γυρισμάτων μιας ταινίας με θέμα την ειρήνη στη Χιροσίμα, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τον πυρηνικό όλεθρο, μια Γαλλίδα ηθοποιός έρχεται πολύ κοντά με έναν Ιάπωνα αρχιτέκτονα. Παρά τις διακριτές πολιτισμικές διαφορές Δύσης και Ανατολής που τους χαρακτηρίζουν, οι κοινές αναμνήσεις ενός βίαιου παρελθόντος, φουντώνουν το μεταξύ τους πάθος. Που θα οδηγήσει όμως αυτή η βραχύβια και φαινομενικά εφήμερη σχέση;

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αλέν Ρενέ. Ο σκηνοθέτης με τη συνδρομή και της σεναριογράφου Μαργκερίτ Ντυράς κατορθώνει στο ουσιαστικό ντεμπούτο του όχι μόνο να αμφισβητήσει τις ισχύουσες δομές του Κλασσικού κινηματογράφου αλλά να θέσει και τις βάσεις του Μοντέρνου. Μια δημιουργία πρωτότυπη σκηνοθετικά για την εποχή της και καθοριστική σε μεγάλο βαθμό στην άνθιση της Nouvelle Vague. Με «τραίνο» τον έρωτα και «ράγες» την ιστορική μνήμη και την ανθρώπινη βαρβαρότητα, το Χιροσίμα αγάπη μου, μας ταξιδεύει αδιάκοπα στο πέρασμα του χρόνου διατηρώντας αναλλοίωτο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Image and video hosting by TinyPic

 

12

image

image

Newsletter