twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 13:48
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΣτα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των αντιπροσώπων των συμμετεχόντων σχολείων στο Bydgoszcs (Μπύντγκοστς) της Πολωνίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 4-8/12/2016 και το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κώστας Βούλγαρης (Δ/ντής) και ο κ. Σπύρος Καβουρας (Συντονιστής-εκπαιδευτικός Αγγλικών)

Η συνάντηση είχε σαν στόχο, την γνωριμία των εταίρων του προγράμματος από τις πέντε χώρες που συμμετέχουν (Πολωνία. Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία), την ξενάγηση στους χώρους του πολωνικού σχολείου, τη γνωριμία με τους μαθητές. Το πολωνικό σχολείο αποτελεί κέντρο ένταξης μαθητών με κινητικά προβλήματα κα εντυπωσιάζουν οι εγκαταστάσεις του (πισίνα, υδροθεραπεία, κλπ) και το ειδικευμένο προσωπικό του (φυσιοθεραπευτές, κ.ά).

Έπειτα οι εκπρόσωποι του κάθε σχολείου παρουσίασαν τη χώρα τους , την πόλη τους και το σχολείο τους.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σεμινάριο από τον καθηγητή της ψυχολογίας Bassam Aouil σχετικά με τις Συναισθηματικές και Κοινωνικές δεξιότητες οι οποίες αποτελούν και το αντικείμενο του προγράμματος μας. Ο καθηγητής τόνισε την σπουδαιότητα καλλιέργειας αυτών των δεξιοτήτων για την πρόληψη ανεπιθύμητων συμπεριφορών και την ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να οδηγηθούν σε επιτυχία στη ζωή.

Η δεύτερη μέρα στο σχολείο είχε στόχο να οργανωθούν οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων. Συζητήθηκε τι οφείλει το κάθε σχολείο να ετοιμάσει στο τέλος του προγράμματος για τη διάχυση των καλών πρακτικών και μεθόδων που θα αναπτυχθούν κατά τη περίοδο των δυο χρόνων που θα διαρκέσει το πρόγραμμα. Επίσης συζητήσαμε για τις δράσεις στο επόμενο ταξίδι με μαθητές, στη Fossacesia της Ιταλίας στις 2-8/4/2017.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης η αντιδήμαρχος του Bydgoszcs (Μπύντγκοστς), υπεύθυνη για θέματα παιδείας, όπου συζητήσαμε το όραμα της πόλης της για την εκπαίδευση. Επίσης ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών.

Η τρίτη και τελευταία μέρα της συνάντησης περιελάμβανε μια μονοήμερη εκδρομή στην πόλη- λιμάνι Gdansk στη Βαλτική Θάλασσα. Εκεί επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αλληλεγγύης και είδαμε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πολωνική αυτή πόλη την τελευταία εικοσαετία του 20ου αιώνα, με πρωταγωνιστή τον Λεχ Βαλέσα.

12

image

image

Newsletter