twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 18:23
Εκτύπωση

 photo d.jpgΠριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλου και Νηπιαγωγών Χίου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τον Συνδυασμό της Ενότητας (ΚΚΕ) του νυν Προέδρου του Συλλόγου, Γ. Αμπαζή, η οποία χάνει την αυτοδυναμία, καθώς απώλεσε τις δύο από τις πέντε έδρες.

 

Συγκεκριμένα η Ενότητα έχασε περί των 100 ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Ενώ έδρα έλαβε η νεοσύστατη παράταξη Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, η οποία ιδρύθηκε από τα πρώην μέλη της Ενότητας: Δέδε και Χαλατσογιάννη, οι οποίοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον Γ. Αμπαζή για αυθαιρεσία και κομματική εκμετάλλευση του Συλλόγου. Συγκεκριμένα η Πρωτοβουλία έλαβε 53 ψήφους και 1 έδρα.

 

Επίσης υποψηφιότητα έθεσε σ’ αυτές τις εκλογές (απείχε από τις προηγούμενες) η παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ), η οποία έλαβε 46 ψήφους και 1 έδρα.

 

Τέλος στα ποσοστά τους παρέμειναν οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έλαβαν 130 ψήφους και 2 έδρες.

 

Συνολικά ψήφισαν 440 Εκπαιδευτικοί και υπήρξαν 21 άκυρα-λευκά.

 

Η Γενική Συνέλευση το πρωί ήταν υποτονική, καθώς συμμετείχαν μόλις 40 περίπου εκπαιδευτικοί, ενώ το κλίμα οξύνθηκε με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενότητα και κατηγορούσε για φασισμό τους υποψηφίους της Πρωτοβουλίας, με τον Β. Δέδε να παίρνει τον λόγο και να ζητά να ανακληθεί η ανακοίνωση διαφορετικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

12

image

image

Newsletter