twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 19:14
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΕικοσιεπτά ακόμη πρόσφυγες επιστράφηκαν από το Αιγαίο στην Τουρκία τις τελευταίες δύο μέρες, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, 17 παράτυποι μετανάστες έφυγαν ακτοπλοϊκώς από τη Λέσβο χθες, 29 Νοεμβρίου, για την Τουρκία. Οι χώρες προέλευσής τους ήταν το Πακιστάν, το Ιράκ, η Αλγερία, το Αφγανιστάν, η Γκάνα, το Μάλι, το Μαρόκο και η Νιγηρία. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex , το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Είχε προηγηθεί η επιστροφή 10 Σύρων προσφύγων τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και δύο συνοδευόμενα παιδιά, μετά από ανάκληση της βούλησής τους για τη χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

12

image

image

Newsletter