twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 18:17
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην αντίθεσή του εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Χίου στο κυβερνητικό σχέδιο για κατασκευή νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων στον πρώην ΧΑΔΑ του νησιού.

 

Το πακέτο προτάσεων της κυβέρνησης για τη Χίο απορρίφθηκε με ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ οι παρατάξεις της Αριστεράς διαφώνησαν.

 

Το δημοτικό συμβούλιο επέμεινε στην άμεση εκκένωση της Σούδας και στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χότσποτ της ΒΙΑΛ, στον οποίο πρέπει όμως να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και να υπάρχει αστυνόμευση.

 

Στη συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίος – Βολισσός.

 

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη Χίο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία  νέου χώρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ ως μόνης άμεσα εφικτής οικονομικά λύσης στην προοπτική κατάργησης του χώρου φιλοξενίας στη Σούδα και λειτουργίας της ΒΙΑΛ μόνο ως χώρου υποδοχής και ταυτοποίησης.

 

Προβλέπουν επίσης προσωρινή χρήση της εγκατάστασης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακού κέντρου δυναμικότητας 120 ατόμων, μέχρι να βρεθεί νέος χώρος.

 

Ακόμα, οι κυβερνητικές προτάσεις περιλαμβάνουν ενίσχυση του προσωπικού για τις διαδικασίες ασύλου. Το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου προβλέπεται να έχει αυξηθεί στα 40 άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

 

 

 

Πηγή: news.in.gr

12

image

image

Newsletter