twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 10:27
Εκτύπωση
12Η Χιακή Αρωγή διοργανώνει ενημερωτική ομιλία με τον π. Υπουργό κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο στη Χίο με θέμα "Η Δύση, το Μεταναστευτικό Ρεύμα και το Μέλλον".
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Χανδρής, στη Χίο, Ευγ. Χανδρή 2.
 
Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Χιακής Αρωγής, κα. Αλίκη Παναγιωτοπούλου - Φράγκου.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/542112972645016.
 
Λίγα Λόγια για τη Χιακή Αρωγή
 
Η Χιακή Αρωγή είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ιδρύθηκε το 2015, με στόχο την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης και την  υποστήριξη της κοινωνικής συνοχής στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες.
 
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Χιακή Αρωγή διοργανώνει εκδηλώσεις σκέψης και διαλόγου (think tank), δημιουργεί δίκτυο επαφών και συνεργασιών (network) και στηρίζει οικονομικά τοπικές δράσεις αλληλεγγύης (charity).
 
Πιο συγκεκριμένα, η Χιακή Αρωγή φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν  πυρήνα σκέψης, προβληματισμού και διαλόγου, για την αξιοποίηση και για την ανάδειξη των δημιουργικών και των παραγωγικών δυνάμεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας. 
 
Φιλοδοξεί ακόμη να γίνει ο συνδετικός κρίκος για τη δημιουργία ενός δικτύου επαφών και συνεργασιών μεταξύ των απανταχού Χιωτών, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.
 
Παράλληλα, όμως, δεσμεύεται να στηρίξει ενεργά  τοπικές κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να ανακουφιστούν αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
 
Η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικαστικών ενεργειών για τη σύσταση του φορέα, μας επιτρέπει σήμερα να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην ουσία αυτής της προσπάθειας, που δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από την επιλεκτική διεύρυνση του αρχικού της πυρήνα, με την προσέλκυση νέων μελών.
 
Άλλωστε ο θεμέλιος λίθος, πάνω στον οποίο προσπαθούμε να οικοδομήσουμε τον φορέα αυτό, αλλά και το κύριο χαρακτηριστικό διαφοροποίησής του από αντίστοιχες πρωτοβουλίες, είναι η ενεργός συμμετοχή των μελών του. 
 
Ανθρώπων που έχουν πετύχει και καταξιωθεί επαγγελματικά και κοινωνικά και μοιράζονται μαζί μας το όραμα της προσφοράς στον τόπο μας, αλλά και την επιθυμία να αλλάξει η Χίος σελίδα, βασιζόμενη κυρίως στις δικές της δυνάμεις. 
 
Η Χιακή Αρωγή χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους.
 

12

image

image

Newsletter