twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 16:50
Εκτύπωση

12Το στίγμα και τους στόχους της Μουσικής & Ποιητικής Βραδιάς Αλληλεγγύης με τη Σαβίνα Γιαννάτου, (Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 21.00, «Οδύσσεια») παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης.

Εκπροσωπώντας τη Χιακή Συμπολιτεία ο Κώστας Ζαφείρης αναφέρθηκε στην επικοινωνία και τη συνομιλία των πολιτισμών όλης της Μεσογείου εδώ και αιώνες. «Ο πολιτισμός ενώνει και δεν διαιρεί, το πολύπλευρο έργο της Σαβίνας Γιαννάτου αναδεικνύει αυτό το στοιχείο». Πρόσθεσε ότι η δημοτική κίνηση της Χιακής Συμπολιτείας έχει υπερασπιστεί το δικαίωμα των προσφύγων στη μετακίνηση προς τις χώρες προορισμού τους και τον απεγκλωβισμό τους από τα νησιά. Τέλος, υπογράμμισε ότι η Σαβίνα Γιαννάτου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα χωρίς προσωπική αμοιβή, έμπρακτο δείγμα ανιδιοτέλειας και γενναιοδωρίας.

Από την πλευρά της Κοινωνικής Κουζίνας Χίου η Βασιλική Μπούρα έκανε σύντομη αναφορά στην ίδρυση και τη δράση της Κουζίνας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από την εποχή του καταυλισμού στο Δημοτικό Κήπο, όταν οι κρατικές δομές απουσίαζαν και η σίτιση χιλιάδων ανθρώπων ήταν έργο εθελοντών. Αυτή τη δράση συνεχίζει και σήμερα η Κοινωνική Κουζίνα Χίου. «Το φαγητό αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα φιλοξενίας προς τους ανθρώπους που φτάνουν στα νησιά, της φιλοξενίας που είναι βασικό στοιχείο της πολιτισμικής μας ταυτότητας».

Εκπροσωπώντας τους Αλληλέγγυους Χίου ο Παναγιώτης Μητσιάλης αναφέρθηκε στις ποικιλόμορφες δράσεις της ομάδας και κατέληξε: «Θα θέλαμε η βραδιά της Τετάρτης να αποτελέσει μια υπενθύμιση πως χρειάζεται να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, που ζουν δίπλα μας σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Σε κανέναν δεν αξίζει να περάσει το χειμώνα βρεγμένος, φοβισμένος, χωρίς προοπτική. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς εκπαίδευση, κανένας άντρας και καμιά γυναίκα δεν πρέπει να ζουν εγκλωβισμένοι».

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 photo 12049164_459641654222079_5988413387388411542_n_zpshghmetbf.png

 photo 13_zps83zai2ta.png


 photo 17_zpscuoccdt3.png

 photo 13_zpsywmcwjec.png


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter