twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 17:17
Εκτύπωση
Image and video hosting by TinyPicΑναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσω ένα ρεπορτάζ σχετικά με το προσφυγικό και τις νέες συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται και τις συνέπειες για τους κατοίκους των Νησιών του Αιγαίου, βρέθηκα και στην ΧΙΟ.
 
Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα κτίσμα στον Μέγα Λιμνιώνα ΧΙΟΥ που βρίσκεται στην ζώνη του αιγιαλού, και αν όχι στην ζώνη του αιγιαλού ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ στην ΠΑΡΑΛΙΑ. Είναι προφανές ότι το κτίσμα αυτό είναι παλαιό, αυτό όμως ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ τους ΝΟΜΟΥΣ περί αιγιαλού και παραλίας.
 
Το κτίριο ήταν έτσι. (βλέπε συνημμένο)
 
ΟΜΩΣ μετά από 3 (τρεις) μέρες το ίδιο αυτό κτίριο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό της εικόνας που βλέπετε….!!!!!
 
Κάποιο συνεργείο ανέλαβε να του αλλάξει όψη, και δουλεύοντας μέχρι την νύχτα το κτίσμα δεν έχει πλέον καμιά σχέση με αυτό της φωτογραφίας. Το κτίριο είχε “σηκωθεί” πάνω περίπου 2 μέτρα (τα μπετά).
 
Από τα λίγα που γνωρίζω ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ για οικοδομικές εργασίες σε κτίσματα σε παραλίες / αιγιαλό, ίσως μόνο για απλές εργασίες συντήρησης. Επιπλέον Μου κίνησε την περιέργεια και το γεγονός ότι δεν είδα κάποια πινακίδα με αριθμό της αδείας.
 
Έκανα κάποιες καταγγελίες στον Τοπικό Τύπο και σε διάφορους Τοπικούς φορείς όπως Πολεοδομία Χίου, Τμήμα Αυθαιρέτων και Επικινδύνων, Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών αλλά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και δεν το έψαξα παραπάνω.
 
Όμως δεν είδα να “κινείται” ή να γίνεται κάτι.
Έτσι το έψαξα περισσότερο. Από πληροφορίες που έλαβα από την Χίο είχε γίνει κάποια καταγγελία στο Λιμενικό για αυτόν τον λόγο αλλά δεν έγινε κάποια ουσιαστική και σοβαρή κίνηση, απλά κάποια τυπικά. Νεότερες πληροφορίες που έχω αυτήν την στιγμή μου λένε ότι (και μετά την “χλιαρή” επέμβαση του Λιμενικού) οι εργασίας συνεχίστηκαν και το νεοαγερθέν τμήμα του κτίσματος έχει κλειστεί (γύρω γύρω) και μένει μόνο η σκεπή. Επιπλέον και δεύτερο πρόσωπο (της τοπικής κοινωνίας) έχει αρχίσει να κάνει κινήσεις–καταγγελίες για αυτό το θέμα.
 
Εδώ βέβαια φαίνεται ότι όταν πραγματοποιείται μια κοινή παρανομία, όπως το να “πέφτουν μπετά” μέσα στην νύχτα, είναι λογικό όλοι μας να πιστεύουμε ότι αυτή γίνεται με νόμιμες διαδικασίες.
 
Και όμως ΟΧΙ.
 
Η ολιγωρία Του Κράτους και των τοπικών αρχών ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ τα πράγματα να εξελίσσονται. Όπως φαίνεται σε αυτήν την περίπτωση (που είναι χαρακτηριστική) αλλά και σε πολλές άλλες ανάλογες, κάποιοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την αδιαφορία του Κράτους ή τα “στραβά μάτια ” των τοπικών αρχών και προχωρούν σε κατάφορες παρανομίες… έχοντας ίσως και την “κάλυψη” από κάποιους.
 
Που βρίσκεται το Κράτος σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, και τι κάνουν οι τοπικές αρχές που το εκπροσωπούν….!!!!
 
 
 
Γράφει: ο Μπ. Νικέρης
 
 

 

12

image

image

Newsletter