twitter youtube google

 

FACE2FACE

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 12:31
Εκτύπωση

12

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη ChiosPress. Μέσα από τη συνέντευξη έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις πολιτικές απόψεις του κ. Μιχαηλίδη μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μιχαηλίδης, ως γνωστόν, είναι ένας άνθρωπος με πολυετή πορεία στον χώρο της πολιτικής, διαθέτει βαθιά γνώση των τοπικών θεμάτων και έχει ολοκληρωμένες απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Χίος.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο κ. Μιχαηλίδης με ευθύτητα, ειλικρίνεια και παρρησία, χαρακτηριστικά που διακρίνουν την προσωπικότητά του, απαντά στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών για τη Χίο;

Το μείζον διακύβευμα στις εκλογές που έρχονται είναι η απαίτηση η πολιτική να επανέλθει εντός των πλαισίων της ηθικής. Η κατάσταση στην Χίο έχει ξεφύγει. Η κοινωνική συνοχή έχει διασαλευθεί, οι οικονομικοί πόροι κατευθύνονται αδιαφανώς στην εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων. Δυστυχώς αυτός ο πολιτικός εκφυλισμός και η διολίσθηση στην διαπλοκή και στην διαφθορά εκ των πραγμάτων κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει τις προσπάθειες η Χίος να βγει από την εσωστρέφεια και να περάσει στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης και της προόδου..  

 

 

Ποιο είναι το πολιτικό σας στίγμα μετά την αποχώρηση σας για τη Ν.Δ.;

Βγαίνω μπροστά με παρρησία και ανιδιοτέλεια αφήνοντας κατά μέρος απαρχαιωμένες αγκυλώσεις και αντιπαλότητες και προσκαλώ κάθε έναν συμπολίτη μου που βάζει τις κοινωνικές και πολιτικές αξίες πάνω μικροσυμφέροντα και ιδεοληψίες να στρατευτεί για την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας, για την πρόοδο της νέας γενιάς απαλλαγμένοι από βαρίδια σκοπιμοτήτων και πολιτικής εξάρτησης που κρατούν την Χίο αγκυρωμένη στην στασιμότητα.       

 

Γιατί αποφασίσατε να αποχωρήσετε από το κόμμα της Ν.Δ. και ποια ήταν τα αίτια της απόφασής σας αυτής;

Έχω πει πολλές φορές ότι η πρόοδος, η επιτυχία, η προσφορά αλλά και η στασιμότητα, ο εκφυλισμός κλπ κοινωνικών συλλογικών οργάνων όπως π.χ. είναι τα πολιτικά κόμματα εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα και τους στόχους των προσώπων που τα συγκροτούν. Τα τελευταία χρόνια όλοι στην Χίο βιώσαμε ακραία φαινόμενα πολιτικού αυταρχισμού και διαφθοράς. Γεγονότα τα οποία πλήγωσαν βαριά τους συμπολίτες μας και οδήγησαν τον τόπο σε απόλυτα αντιπαραγωγική εσωστρέφεια. Η θέση μου σε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές ήταν κρυστάλλινα ξεκάθαρη και δηλωμένη με έγγραφα. Πίστευα ότι θα εξεταστούν οι εισηγήσεις μου, θα αναγνωριστούν λάθη και θα υιοθετηθούν πολιτικές επούλωσης των πληγών επ’ ωφελεία του νησιού μας. Δυστυχώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε. Αντιθέτως με οδήγησαν προς την έξοδο προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες ευόδωσης άλλων σκοπιμοτήτων.    

          

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο διατύπωσε σε βάρος σας αήθεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Θέλετε να δώσετε μια απάντηση; 

Όλοι γνωρίζουν ότι η εκλεγμένη Διοίκηση της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ της Χίου μετά την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ στο νησί παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο κ. Μηταράκης δρομολόγησε αντί εκλογών για την ανάδειξη του Νέου Προέδρου δρομολόγησε διαδικασίες ουσιαστικά διορισμού του. His master’s voice δεν θα σχολιάσω, δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ πια με το παρελθόν.

Είναι η ώρα κρίσιμων αποφάσεων για το αύριο αυτού του τόσο προνομιούχου τόπου με ένα στόχο ένα όνειρο η Χίος να καταστεί σύντομα ξανά «ευδαίμων τόπος»

12

image

image

Newsletter