twitter youtube google

 

FACE2FACE

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 17:51
Εκτύπωση

Με μια κουζίνα αυθεντικά ελληνική, με πιάτα φτιαγμένα με ελληνικά προϊόντα και με τη μαστίχα να έχει βρει τη δική της θέση στην κουζίνα του ο chef Δημήτρης Πυλιώτης με καταγωγή από τη Μεσσηνία έχει αναδειχτεί 3 φορές πρωταθλητής σε κορυφαίο διαγωνισμό του Travel Channel, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Miami Beach, στην κατηγορία seafood & fish .
Το Εστιατόριο που διατηρεί μαζί με τον αδερφό του, Βασίλη, φέρει το όνομα του βασιλιά της θάλασσας «Poseidon Greek» και είναι βραβευμένο σε αμερικανικά food critics websites (όπως το open table Trip advisor Yelp).
«Εχουμε κουζίνα αυθεντική ελληνική αλλά όχι όπως τα έχουμε συνηθίσει. Έχουμε πιάτα με πρωτοποριακό στήσιμο και παρουσίαση, αλλά με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις
Άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας σε ένα τόσο πολυεθνικό μέρος όπως είναι το Miami Beach, είναι να κρατηθείς αυθεντικός!», μας λέει ο Δημήτρης Πυλιώτης.
«Ο κόσμος θα προτιμήσει ένα ελληνικό αντί για ένα ασιατικό εστιατόριο, για παράδειγμα, για να ταξιδέψει μέσω της γεύσης στην Ελλάδα. Όποτε είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το μέγιστο… «window to Greece through culinary trip to Greece», μας λέει χαμογελώντας με αμερικάνικη προφορά.

Τα αδέλφια Δημήτρης και Βασίλης Πυλιώτης από τη Μεσσήνη που διατηρούν εστιατόριο στο Μαΐάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ

Το μεγάλο μυστικό όμως των πιάτων που σερβίρουν τα δύο αδέρφια, είναι στα ίδια τα προϊόντα, που φροντίζουν να επιλέγουν και να φέρνουν κατευθείαν από την Ελλάδα.
« Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία τα περισσότερα προέρχονται από την ελληνική γη.
«Όπως ελαιόλαδο από Καλαμάτα, φέτα βαρελίσια Πελοποννησιακή, γιαούρτι πρόβειο από ντόπια αιγοπρόβατα, ρίγανη και μέλι Ταΰγέτου, φάβα και κάπαρη από Σαντορίνη, γραβιέρα από την Νάξο, καλαμάρι Κορινθιακού κόλπου, φρέσκα ψάρια από Ιόνιο και Αιγαίο και φυσικά μαστίχα Χίου που είναι και η αγαπημένη μου! Ο,τι καλύτερο έχει η ελληνική γη βρίσκεται στο μενού του Poseidon Greek Miami Beach», περηφανεύεται και όχι άδικα.

Μαστίχα lobster bisque από το chef Δημήτρη Πυλιώτη

Η επόμενη ερώτηση για τη μαστίχα, το προϊόν που μόνο στη Χίο μπορεί να παραχθεί και που στάθηκε η αφορμή για αυτή τη συνέντευξη.
«Η μαστίχα για μένα είναι ένα προϊόν το οποίο το αγάπησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο στρατό στην πανέμορφη Χίο, που είναι στην καρδιά μου. Τόλμησα λοιπόν να την χρησιμοποιήσω εκτός από την ζαχαροπλαστική (μαστίχα τιραμισού, μαστίχα creme brulle, μαστίχα πορτοκαλόπιτα) και σαν υλικό στη μαγειρική.
«Δημιούργησα μια συνταγή χρησιμοποιώντας την μαστίχα, η οποία έγινε η πιο αγαπημένη και ιδιαίτερα δημοφιλής.
« Έφτιαξα λοιπόν Μαστίχα lobster bisque, μια κλασική γαλλική σούπα από αστακό η οποία με την επιπρόσθετη συμμετοχή της μαστίχας οδηγήθηκε σε άλλο επίπεδο.

«Τα αρώματα και ο συνδυασμός με την γεύση της μαστίχας, έκανε την συνταγή να γίνει μεγάλη επιτυχία και το πιάτο ανάρπαστο Όλοι μιλούν για αυτήν και φυσικά με κάνει να αισθάνομαι ότι βάζω ένα μικρό λιθαράκι στην αναγνώριση αυτού του μικρού θαύματος της φύσης, το δάκρυ του σχίνου», μας λέει και θαρρείς το άρωμα της μαστίχας κατακλύζει το χώρο.
«Για μένα δεν υπάρχουν απλά υλικά. Υπάρχουν υλικά που είναι διαδεδομένα στο κοινό και υλικά που δεν είναι. Φανταστείτε ότι το πιο απλό υλικό, όπως η πατάτα, χρειάστηκε το τέχνασμα του Καποδίστρια για να κάνει τους Έλληνες να τo βάλουν στην διατροφική τους αλυσίδα», μας λέει, όταν σχολιάζουμε πως πετυχαίνει να φτιάξει gourmet πιάτα με απλά υλικά.
«Με αυτή τη φιλοσοφία πήρα το ρίσκο και δημιούργησα μια συνταγή στον τελικό του μεγάλου διαγωνισμού του Travel Channel, ένα μίγμα από ρεβύθια, γίγαντες, μανταρίνι, πέστο και σταφίδες για να συνοδέψω το φιλέτο λαβράκι το οποίο μου έδωσε το βραβείο για 3 συνεχόμενη φορά!», θα σημειώσει ο Μεσσήνιος σεφ!

 «Η μαγειρική για μένα είναι τρόπος ζωής και δημιουργίας. Είναι ένας τρόπος να φέρεις κοντά ανθρώπους να τους κανείς να αισθανθούν ωραία να τους κάνεις πιο υγιείς, πιο ευεξείς και φυσικά πιο χαρούμενους. Άλλωστε ακόμα και ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην μαγειρεύει. Λατρεύω την μαγειρική και το επάγγελμά μου», σημειώνει.
Δεν κρύβει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να προσφέρει όσο μπορεί, με όλη τη δύναμη του, στη διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής κουζίνας και στην αξία της μεσογειακής διατροφής. «Γιατί ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο γύρος Greek cuisine is not only gyros!», σχολιάζει, κάτι που στην καρδιά του Miami στη Φλόριδα των ΗΠΑ οι… ψαγμένοι στις γεύσεις, το ξέρουν καλά!

 

 

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Θ. ΠΥΛΙΩΤΗ

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

12

image

image

Newsletter