twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 16:21
Εκτύπωση

12

Μεγάλη είναι η απογοήτευση των ξενοδόχων στα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας που βλέπουν τα τελευταία δύο χρόνια τις μεγάλες ουρές των Τούρκων τουριστών για να μεταβούν στα ελληνικά νησιά και ήδη έχουν κινητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι πολύ υψηλές τιμές στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου έχουν αποτρέψει τόσο τους Τούρκους, όσο και τους ξένους τουρίστες να τις επισκεφτούν.

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες δεν δέχονται Τούρκους πελάτες γιατί κάνουν μικρή κατανάλωση.

Δέχονται μόνο ξένους τουρίστες

Οι παραλίες στα τουρκικά παραλία είναι άδειες λόγω ακρίβειας.

Για παράδειγμα ένα μπουκαλάκι νερό πουλιέται 10 ευρώ.

Ομοίως, οι τιμές των εστιατορίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Για παράδειγμα, ένα λαχματσούν ξεκινάει από 9 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και 28,50 δολάρια σε πολυτελείς χώρους.

Αυτό το υψηλό κόστος φαίνεται να λειτουργεί ως “τροχοπέδη” για τους ντόπιους όσο και τους ξένους τουρίστες από τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας

Η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει πέσει στο 60% σε πολλές περιοχές, ειδικά στο Μπόντρουμ, στη Μύκονο του τουρκικού τουρισμού.

Οι Τούρκοι τουρίστες γυρίζουν την… πλάτη σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Τουρκίας, όπως το Τσεσμέ, το Μπόντρουμ και η Αττάλεια, επιλέγοντας τα ελληνικά νησιά.

Τα παράκτια θέρετρα της γείτονας χώρας καταγράφουν σημαντική μείωση της τουριστικής δραστηριότητας αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με άλλες χρονιές λόγω της αύξησης των τιμών.

Οι κάποτε πολυσύχναστοι δρόμοι και τα εστιατόρια και τα πλήρως κατειλημμένα ξενοδοχεία είναι τώρα πιο ήσυχα, τόσο από ντόπιους, όσο και από διεθνείς τουρίστες.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, προορισμοί όπως το Τσεσμέ και το Μπόντρουμ θα εξακολουθούν να χάνουν την πελατειακή τους βάση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς.

Τα ελληνικά νησιά δείχνουν να περιλαμβάνονται στις προτιμώμενες επιλογές, τόσο για Τούρκους, όσο και για διεθνείς ταξιδιώτες, που τα εκθειάζουν για τις δωρεάν δημόσιες παραλίες. 

Οι Τούρκοι που δουλεύουν στον τομέα του τουρισμού αποφάσισαν να ζητήσουν να ακυρωθεί η βίζα εισόδου στα τελωνεία της Ελλάδας γιατί θεωρούν ότι ο κόσμος τους προτιμάει να έρθει πολύ εύκολα στην Ελλάδα για διακοπές και δεν πηγαίνει στα δικά τους μαγαζιά – εστιατόρια κλπ.

 

 

 

 

Πηγή: Lesvos News .gr 

12

image

image

Newsletter