twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:13
Εκτύπωση

12

Ο Μιχαήλ Ψαρός είναι Συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της KPS Capital Partners, LP καθώς και μέλος της Επιτροπής Επενδύσεών της. Είναι ένας από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς, σύμφωνα με την ετήσια λίστα που δημοσιεύεται από την ομογενειακή εφημερίδα The National Herald.

Η KPS Capital Partners, LP είναι ο διαχειριστής της KPS Special Situations Funds, μιας οικογένειας ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων με περίπου $ 5.5 δισεκατομμύρια επενδύσεις υπό διαχείριση, που επικεντρώνεται στο να ελέγχει επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων σε επιχειρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών κατασκευής βιώνοντας μια μεταβατική περίοδο ή που δοκιμάζεται από την ανάγκη να επιφέρει άμεση και σημαντική αλλαγή.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη φήμη σας – το όνομά σας. Αυτό που οφείλω στην οικογένειά μου, και στην κοινότητα All Saints, είναι ότι με δίδαξαν το φιλότιμο. Κι αν το συσχετίσετε αυτό με την επιχείρησή μου στην KPS, είμαστε μια εταιρεία που έχει ένα σύστημα αξιών. Είμαστε μια εταιρεία που καταλαβαίνει ότι έχουμε υποχρεώσεις, και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την εταιρεία μας από την επαγγελματική μας φήμη – το όνομά μας”, λέει.

Έλαβε πτυχίο B.S.B.A. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Georgetown και πήγε επίσης στο Πανεπιστήμιο Sophia στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Τα πρότυπά του ήταν ο παππούς του Μάικ, ο οποίος δούλευε μέχρι τα 86, και η γιαγιά του Ευγενία.

“Και οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες μου είναι μετανάστες. Οι γονείς της μητέρας μου μετανάστευσαν από το χωριό Ολύμποι της Χίου. Η οικογένεια του πατέρα μου μετανάστευσε από την Αλικαρνασσό (Bodrum) της Μικράς Ασίας. Η οικογένεια του παππού μου καταστράφηκε στη Μικρασιατική γενοκτονία. Η οικογένεια της γιαγιάς μου έκανε στάση στην Κω για κάμποσα χρόνια, στο δρόμο της για την Αμερική. Έχουμε ακόμα συγγενείς στη Χίο, την Κω και την Αθήνα. Οι γονείς μου γεννήθηκαν στη Δυτική Βιρτζίνια, όπως κι εγώ. Αλλά παρά το γεγονός ότι ήμουν ένας Ελληνο-Αμερικανός δεύτερης γενιάς, δεν είχα μάθει αγγλικά μέχρι που άρχισα να πηγαίνω σχολείο. Με φρόντιζαν οι παππούδες μου και μου μιλούσαν μόνο ελληνικά” διηγείται στη συνέντευξη του στο ellines.com

Ο κ. Ψαρός και οι Συνιδρυτές της KPS έχουν αναπτύξει και εκτελέσει επιτυχώς μία ιδιόκτητη επενδυτική στρατηγική που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία επιτυχημένων επιχειρήσεων από τη μετατροπή μη βασικών περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων σε ζωντανές και ακμάζουσες ανεξάρτητες εταιρείες ή από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που ήταν κοντά στο κλείσιμο ή σε ρευστοποίηση, που πάσχουν από ένα ιστορικό λειτουργικών ζημιών, που λειτουργούν σε πτώχευση, ή που αθέτησαν τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές.

Οι Εταιρείες του Χαρτοφυλακίου της KPS Funds έχουν συνολικά ετήσια έσοδα περίπου $4.5 δισεκατομμύρια, λειτουργούν 93 μονάδες παραγωγής σε 23 χώρες, και απασχολούν περίπου 40,000 συνεργάτες, άμεσα και μέσω κοινοπραξιών σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Ψαρός υπηρετεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο των ακόλουθων εταιρειών χαρτοφυλακίου της KPS: American & Efird (Πρόεδρος), Chassis Brakes International Group (Πρόεδρος), Electrical Components International, Expera Specialty Solutions, Heritage Home Group, και International Equipment Solutions. Επιπλέον, ο κ. Ψαρός έχει προηγουμένως υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο 23 πρώην εταιρειών χαρτοφυλακίου της KPS, σε επτά από τις οποίες ως Πρόεδρος.

Στο παρελθόν, ήταν επενδυτικός τραπεζίτης με την Bear, Stearns & Co., Inc.

Τον Απρίλιο του 2013, ο ίδιος και η σύζυγός του δημιούργησαν την έδρα The Robin and Michael Psaros Endowed Chair in Business Administration στη Σχολή Οικονομικών McDonough, του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου ο κ. Ψαρός υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Συμβούλων. Συμμετέχει επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές και την Πολιτική του Πανεπιστημίου Georgetown.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2016, του απενεμήθη το 37ο Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας. Οι γονείς του Γιώργος και Μαρί – Ανν κατάγονται από τους Ολύμπους και την Καλαμωτή που ανήκουν στα Μαστιχοχώρια της Χίου. Το Ομήρειο Βραβείο καθιερώθηκε από τη Χιακή Ομοσπονδία το 1977 και απονέμεται κάθε χρόνο σε εξέχουσες προσωπικότητες από τους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, των γραμμάτων και σε φιλάνθρωπους.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ellines.com

12

image

image

Newsletter