twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 19:51
Εκτύπωση

12Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι απαραίτητη στις μέρες μας για όποιον θέλει να επικοινωνεί με τον κόσμο αλλά και για κάποια επιχείρηση που θέλει να βρίσκεται εκεί που είναι οι πελάτες της. Ο λόγος που ισχύει το παραπάνω είναι απλά το γεγονός ότι το internet κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη καθημερινότητα μας και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της. Αρκεί όμως η δημιουργία και το ανέβασμα για να πετύχει μια ιστοσελίδα τον σκοπό της, όποιος και αν είναι αυτός; Η απάντηση είναι απλή: σίγουρα όχι.

 

Σκεφτείτε ότι μια ιστοσελίδα είναι σαν ένα κατάστημα: δεν αρκεί να το χτίσει κανείς, να το γεμίσει εμπόρευμα και να το ανοίξει για να βγάλει κέρδος. Θα πρέπει κάπως να αποκτήσει πελάτες. Θα πρέπει για αρχή ο κόσμος να μάθει γι’ αυτό. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για τις ιστοσελίδες. Δεν αρκεί να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να μπορεί να την βρει ο οποιοσδήποτε εύκολα και γρήγορα.

 

Πώς βρίσκουν οι χρήστες τις ιστοσελίδες;

Όλοι ξέρουμε πως το internet είναι τεράστιο, για την ακρίβεια, μπορούμε να πούμε ότι είναι απλά άπειρο. Πως μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε τον ενδιαφέρει μέσα σε αυτό το χάος; Η απάντηση είναι απλή και γνωστή σε όλους μας: με τις μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης στην ουσία είναι το σημείο εισόδου στο internet αφού είναι αυτές που αναλαμβάνουν να μας κατευθύνουν σε sites και σελίδες που περιέχουν ότι ψάχνουμε και μας ενδιαφέρει. Αν λοιπόν μια ιστοσελίδα είναι «αρεστή» στις μηχανές αναζήτησης, είναι λογικό να βγαίνει σε ψηλές θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων και να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Άρα, η επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας εξαρτάται άμεσα από τη «γνώμη» της μηχανής αναζήτησης γι’ αυτή. Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το SEO.

 

Τι είναι το SEO;

SEO σημαίνει Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης στα Ελληνικά. Είναι μια σειρά από τεχνικές κι ενέργειες που πραγματοποιούνται σε μια ιστοσελίδα αλλά και πέρα από αυτή, για να την κάνουν πιο «φιλική» απέναντι στις μηχανές αναζήτησης. Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε πως προώθηση ιστοσελίδων SEO αποσκοπεί στο να ανεβάσει τη κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων, προκειμένου να βελτιώσει την επισκεψιμότητα της. Μετά το SEO, μια ιστοσελίδα θα πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα κριτήρια του αλγορίθμου κατάταξης της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης, ώστε να βγαίνει πάντα στη πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων και μάλιστα σε μια από τις πρώτες θέσεις.

 

Γιατί είναι σημαντικό το SEO

Αυτό που κάνει το SEO τη πιο αποτελεσματική μέθοδο προώθησης μιας ιστοσελίδας, δεν είναι κάτι άλλο από το γεγονός ότι πρόκειται για μια στρατηγική που έχει ως επίκεντρο την «είσοδο» του διαδικτύου, δηλαδή τις μηχανές αναζήτησης και τα αποτελέσματα τους. Το πλεονέκτημα του σε σχέση με τη παραδοσιακή διαφήμιση, είναι ότι φέρνει σε ένα site άτομα που ΗΔΗ ψάχνουν για το θέμα του ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που «πουλάει». Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να μετατραπεί κάποιος επισκέπτης σε πελάτη ή συνδρομητή του site (ή να κάνει κάποια άλλη ενέργεια που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του) είναι πάρα πολύ μεγάλη. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του SEO μένουν σχεδόν για πάντα ενώ μια βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα γίνεται και πιο φιλική προς τον χρήστη, με αποτέλεσμα να κερδίζει πολύ εύκολα το κοινό.

 

Συγκριτικό πλεονέκτημα

Εν τέλει, το SEO δίνει ένα τεράστιο συγκριτικό αποτέλεσμα σε ένα site ακόμη και αν ο ανταγωνισμός του έχει στραφεί σε κάποια άλλη μορφή προώθησης όπως ας πούμε τις online διαφημίσεις. Το SEO στην ουσία βάζει ένα site στον χάρτη, αυξάνει την ορατότητα του και του φέρνει το λεγόμενο organic traffic, δηλαδή επισκέπτες που ήδη ενδιαφέρονται για το site και αυτά που «φιλοξενεί». Αν λοιπόν έχετε μια ιστοσελίδα ή κατασκευάζετε τώρα μια, αν δεν της γίνει SEO, απλά θα είναι σαν να μην υπάρχει.

12

image

image

Newsletter