twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 15:02
Εκτύπωση
12Ο ιδιωτικός φορέας τουρισμού συστάθηκε σε σώμα πριν από ένα μήνα υστέρα από τις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν με την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου του.
Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που σκοπό είχαν την διαμόρφωση ενός προγραμματικού πλαισίου για το πώς θα πορευθούμε το επόμενο διάστημα θέτοντας στόχους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους.
Οι τρεις κύριοι άξονες λειτουργίας – φιλοσοφίας μας έχουν να κάνουν:
α) με την εξωστρέφεια 
β) με τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
γ) με την άσκηση πίεσης και διευθέτησης εσωτερικών ζητημάτων
(υποδομές, υπηρεσίες κλπ.)
Για τον λόγο αυτό ήδη έχουν συσταθεί οι παρακάτω ομάδες εργασίας:
1) πολιτιστικής κληρονομιάς 
2) ψυχαγωγίας-διασκέδασης
3) ανάπτυξης επιχειρηματικότητας 
4) γαστρονομίας
5) ανάπτυξης νέων και υφιστάμενων αγορών
6) ανάπτυξης-διαχείρισης προβολής της Χίου
7) εναλλακτικού τουρισμού
8 ) υποδομών
9) καθημερινότητας 
10) διεύρυνση βάσης
11) επικοινωνίας
 
Τις ομάδες εργασίας θα κληθούν να πλαισιώσουν τα μέλη του φορέα. Όλα τα μέλη θα μπορούν να εκφράζουν και να καταθέτουν την εμπεριστατωμένη γνώμη τους και την άποψη τους για τη λειτουργία του φορέα. Γι αυτό το σκοπό καλούνται όλα τα μέλη του φορέα σε συνάντηση στις 06/11 και ωρα 19:00 στο επιμελητήριο. Παράλληλα έχει καθοριστεί και το κόστος εγγραφής για τα υποψήφια μέλη. 
 
Σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει συντονισμένες ενέργειες για τις εκθέσεις Ζαππείου και Σμύρνης που θα πραγματοποιηθούν εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όπου και θα συμμετάσχει ο Φορέας.  Επίσης εντός Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί work shop παρουσίασης της Χίου στην Ολλανδία σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας με τον Φορέα μας.  Θέλοντας όλοι μαζί και θέτοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη των αγορών της Ευρώπης, ο φορέας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια επαναπροσέγγισης δυο νέων αγορών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές του φορέα με την διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού του ΕΟΤ Ιταλίας που είχε ως αποτέλεσμα το fam trip δημοσιογράφων και σε δεύτερη φάση την αποστολή tour operators και travel agents στο νησί μας, την άνοιξη.
 

12

image

image

Newsletter