twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 16:30
Εκτύπωση
12Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, πληρώνουν προμήθεια σε εξωτερικά συστήματα κρατήσεων (Booking.com Expedia κα) ή Channel Managers. Το ίδιο ακριβώς που συνέβαινε παλαιότερα με τα πρακτορεία ταξιδίων αντίστοιχα.
 
 
Τα ποσοστά που δίνει ένας ξενοδόχος μπορεί να ξεκινούν από 5% και να φτάνουν μέχρι και το 45% επί των κρατήσεων. Πόσο όμως είναι σωστό να πληρώνει κάποιος για να δουλέψει σωστά το ξενοδοχείο του; Η απάντηση είναι απλή: Για να έχουμε κρατήσεις πρέπει να έχουμε και πελάτες. Και για να έρθουν οι πελάτες πρέπει να επενδύσουμε ή σε χρόνο, ή σε χρήμα.
 
 
Η σωστή επένδυση τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα - η χρυσή τομή που λέμε - είναι και η βέλτιστη λύση.
 
 
Ας τα πάρουμε λοιπόν απ' την αρχή... Ας πούμε ότι ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να αφιερώσει καθόλου χρόνο για την προώθηση του ξενοδοχείου του. Επιλέγει να πληρώνει διαφημίσεις και προμήθειες σε εξωτερικά συστήματα κρατήσεων, τα οποία όχι απλά φέρνουν τον πελάτη, αλλά ολοκληρώνουν και την κράτηση. Κανένα πρόβλημα ως εδώ, αλλά οφείλει να γνωρίζει πως η πληρότητα του ξενοδοχείου του εξαρτάται 100% από τρίτους.
 
 
Όταν όμως αποφασίσει να απεξαρτηθεί από τρίτους και να μειώσει τις προμήθειες, τότε σε αυτό θα τον βοηθήσει μόνο η ιστοσελίδα του, μιας και είναι το σύγχρονο εργαλείο όπου δουλεύουν όλα τα ξενοδοχεία παγκοσμίως.
 
 
Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει περιλαμβάνουν απλή και δωρεάν καταχώριση σε επαγγελματικούς καταλόγους ώστε να σας βρίσκουν στοχευμένοι επισκέπτες. Μπορείτε για παράδειγμα να δοκιμάσετε την καταχώριση επιχείρησης στο Spot-Place.
 
 
Από εκεί και έπειτα, πρέπει μέσα στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου να δημοσιεύεται πρωτότυπο εξαιρετικό περιεχόμενο (άρθρα με κείμενο και εικόνες), το οποίο να αφορά τον επισκέπτη, και όχι αποκλειστικά το ξενοδοχείο. Τι θα ήθελε να διαβάσει ο πελάτης σας στην σελίδα του ξενοδοχείου σας; Για το μέρος; Ίσως για το πως θα έρθει; Ίσως κάποια TIPs για τις διακοπές του και αρκετά άλλα.
 
 
Αυτό βέβαια προϋποθέτει την επαγγελματική φιλοξενία ιστοσελίδας και την σύγχρονη κατασκευή από μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων. Η BLB.gr κατασκευή ιστοσελίδων προσφέρει αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο φιλοξενίας - υποστήριξης - εκπαίδευσης - προώθησης.
 
 
Και εφόσον περάσουμε το στάδιο της προώθησης, δηλαδή η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου έχει εμφανιστεί σε καλές θέσεις στην Google, και έχει στοχευμένους επισκέπτες, τότε μας μένει η τελική φάση, όπου η ίδια η ιστοσελίδα ολοκληρώνει τις κρατήσεις.
 
 
Αυτό επιτυγχάνεται όταν εγκαταστήσουμε στην ιστοσελίδα μας ένα ολοκληρωμένο σύστημα κρατήσεων, το οποίο δείχνει την διαθεσιμότητα στους επισκέπτες, ολοκληρώνει την κράτηση και την Online πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Πρέπει να σας ανήκει τόσο η ιστοσελίδα αλλά και το σύστημα κρατήσεων, και να μην πληρώνετε προμήθεια σε κανέναν πάροχο τουριστικών υπηρεσιών.
 
 
Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε το ανεξάρτητο σύστημα κρατήσεων για ξενοδοχεία της BLB.gr το οποίο έχει RocketSEO για προώθηση στην Google.
 
 
Έτσι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, αποκτά τους επισκέπτες πελάτες που θέλετε, και ολοκληρώνει και την κράτηση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12

image

image

Newsletter