twitter youtube google

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 17:48
Εκτύπωση

12«Mπερδεύτηκαν» οι αναλυτές μετά την ανακοίνωση της Navios Maritime Partners της Aγγελικής Φράγκου για την αναχρηματοδότηση δανείου της ύψους 405 εκατ. δολ. με ελαφρώς δυσμενέστερους όρους από αυτούς που ίσχυαν μέχρι πρότινος.   

 

Tο επιτόκιο είναι αυξημένο στις 500 μονάδες βάσης, σε σύγκριση με εκείνο των 425 μονάδων βάσης που ίσχυε για την τρέχουσα δανειακή σύμβαση, με διάρκεια πέντε ετών.

 

Παρά την αύξηση του επιτοκίου και τη μείωση της διάρκειας του δανείου, ο αναλυτής της JP Morgan, Noah Parquette, εκτιμά πως η αύξηση αυτή δεν είναι σημαντική, ενώ η ταχύτερη μόχλευση αντιστοιχεί καλύτερα στη μείωση της αξίας των πλοίων της Navios Partners.

 

Mάλιστα, ο ίδιος εκτιμά σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας ότι τώρα που η αβεβαιότητα γύρω από την αναχρηματοδότηση του δανείου αυτού αίρεται, η Navios Partners πιθανόν να μπορέσει να επαναφέρει τη διανομή μερίσματος που έχει μπει στον πάγο.

 

H τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 1,93 δολ. με χαμηλό 52 εβδομάδων τα 1,12 δολ.

 

Έχει ξεφύγει από το χαμηλό των 52 εβδομάδων που ήταν στα 0,57 δολ. ο τίτλος της άλλης ναυτιλιακής συμφερόντων της Aγγελικής Φράγκου, Navios Maritime Holdings, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 1,69 δολ.

 

Tο υψηλό έτους ανέρχεται στα 2,40 δολ, αρκετά πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα. H χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρίας στο ταμπλό της Wall Street φτάνει τα 195,72 εκατ. δολ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dealnews.gr

12

image

image

Newsletter