twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 16:27
Εκτύπωση

12

Σαν μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Προμηθευτικής που συμμετέχω τα 4 τελευταία χρόνια θα ήθελα να σας πληροφορήσω.

Η Προμηθευτική όντως τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και  οι δυο προηγούμενοι Δήμαρχοι ήθελαν να την κλείσουν γιατί κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να την αναλάβει για τους παρακάτω λόγους.

1 Η εταιρεία παρουσίαζε ζημιές ύψους περίπου 600.000 ευρώ.

2 Υπήρχαν οφειλές από ιδιώτες ύψους 400.000 ευρώ που έπρεπε να τακτοποιηθούν. ( Τα ονόματα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)

3 Υπήρχε δάνειο στην εταιρεία ύψους 500.000 ευρώ που είχε ληφθεί το 2008 και το οποίο βρισκόταν σε καθυστέρηση.

Με πρόταση της Συμμαχίας αξιών προτάθηκε ο πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής να αναλάβει πρόεδρος της Προμηθευτικής, με συμβούλους που θα του πρότειναν όλες οι παρατάξεις που συμμετείχαν στο τότε δημοτικό Συμβούλιο ,με πλειοψηφία της τότε δημοτικής αρχής.

Με σκοπό να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της Προμηθευτικής.

Το πρώτο έτος της εταιρείας επειδή δεν υπήρχε διαθεσιμότητα μελών για το Διοικητικό συμβούλιο , αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνθεσή του διοικητικού συμβουλίου από 11μελες να γίνει 7μελες.

Επίσης αποφασίστηκε

1 Η διαγραφή των ζημιών και των υποχρεώσεων προς τη Προμηθευτική να εξαλειφθούν με αντίστοιχη μείωση του Μετοχικού κεφαλαίου.

2 Προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Άιπους στο Δήμο Χίου. Με την υποχρέωση ο Δήμος να αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου ύψους 350.000 ευρώ περίπου που είχαν απομείνει στη τράπεζα Πειραιώς.

Το πρώτο έτος βρήκε την  εταιρεία μετά από  αρκετά χρόνια και μετά από έλεγχο ορκωτών λογιστών ότι δεν παρουσιάζει ζημιές!!!!

Το δεύτερο έτος αποφασίστηκε ομόφωνα, έπειτα από εθελοντικές προσφορές μελών του Διοικητικού συμβουλίου και συμπατριωτών μας η εταιρεία μας να προχωρήσει στην υλοποίηση δύο υβριδικών πάρκων.

Ένα στη περιοχή του Άιπους και ένα δεύτερο στη περιοχή της Αμανής χρησιμοποιώντας τα νερά του ποταμού Μαλαγκιωτη δυναμικότητας άνω 2.000.000 κυβικού μέτρου νερού που σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα.

Το τρίτο έτος η εταιρεία παρουσιαζε κέρδη άνω των 15.000 ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα είχαν πληρωθεί μελέτες ύψους άνω των 120.000 ευρώ προκειμένου να ληφθούν οι παρακάτω άδειες και για τα δύο υβριδικά πάρκα.

Α) αρχαιολογία

Β) Δασαρχείο

Γ)Αεροπορία στρατού

Δ) Κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ε) Άδεια από ΔΕΔΔΗΕ

Όλα τα ανωτέρω υποβλήθηκαν προς τη ΡΑΕ για λήψη άδεια παραγωγής και λειτουργίας.

Το ίδιο έτος με τη συμπαράσταση της εταιρείας μας αποφασίστηκε η ίδρυση δύο Ενεργειακών Κοινοτήτων Βροντάδου και Αμανής.

Η Ενεργειακή Κοινότητα Βροντάδου προχωρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες ζήτησε την εγγραφή των παλιών μετοχών της Προμηθευτικής και όσων ακόμα ήθελαν στην Ενεργειακή Κοινότητα.

Με απόφαση του Δ.Σ παραχωρήθηκαν εννιαμιση στρέμματα με χρησιδάνειο στην ενεργειακή Βροντάδου με προοπτική το μισό  να δοθεί στην ενεργειακή Κοινότητα Αμανής. Πράγμα που η σημερινή δημοτική αρχή αρνήθηκε να συζητήσουμε στο Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η Προμηθευτική δεσμεύτηκε να κατασκευάσει οικόπεδο 1200 τετραγωνικών εντός του οποίου θα τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά Ενεργειακή Κοινότητα Βροντάδου 30 κιλοβάτ κ Αμανής 20 κιλοβάτ. Όπου και κατασκευάστηκε και είναι έτοιμο για παράδοση στη νέα Δημοτική αρχή και στις ενεργειακές Κοινότητες.

Έπειτα από την υποβολή όλων των ανωτέρων στοιχείων στη ΡΑΕ πήραμε τις άδειες η αξία των οποίων υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ στη πρώτη ζήτηση. Με εγγυημένη ισχύ 4 μισή εκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο, των οποίων η πληρωμή από ΔΕΔΔΗΕ φτάνει τις 900.000 ευρώ το χρόνο. Τα δε έσοδα για το Δήμο και τη ΔΕΥΑΧ ξεπερνάει το ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο που σήμερα πληρώνουν στο ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτή είναι η πέτρα του σκανδάλου???

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Σωτήρης Θεοδώρου

Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Προμηθευτικής κ υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΑΞΙΩΝ

12

image

image

Newsletter