twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 18:01
Εκτύπωση

12

Έτοιμος να συνεργαστεί με τα Υπουργεία, την κυβέρνηση και τους φορείς προκειμένου την πενταετία που έρχεται να υπάρξει η μέγιστη παραγωγή έργων στα νησιά μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε και στην επανεκλογή του λέγοντας ότι ήταν ένα δύσκολο διάστημα για τον ίδιον, αφού είχε απέναντί του ολόκληρη την κυβέρνηση και την επίσημη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο πρόσθεσε στη διάρκεια των περιοδειών του εισέπραξε μεγάλη αγάπη από τους πολίτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή και αυτό είναι εκείνο που κρατά χαραγμένο στη μνήμη του από εκείνο το διάστημα.

 

«Κάναμε νέα προσφυγή για Βάστρια στο ΣτΕ»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό μεταναστευτικό ο Κώστας Μουτζούρης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το θέμα αναδείχθηκε τους προηγούμενους μήνες λόγω αύξησης των ροών ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη μείωση κάτι το οποίο  επισήμανε και μέσα από ανακοίνωσή του.

«Μίλησα και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, τον κ. Καιρίδη, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε αναλυτικά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου, μάλιστα  είπε ότι θέλει να έχουμε μια καλή συνεργασία. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτό, δεν θέλουμε όμως να λειτουργούν δομές στα νησιά μας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη στήριξη των κορυφαίων νομικών με τους οποίους συνεργάζεται κατέθεσε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε. Παλεύουμε με όλα τα νόμιμα μέτρα που υπάρχουν και παράλληλα πιέζουμε σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα αυτό».

 

Αντιπεριφερειάρχες πλήρους απασχόλησης 

Μιλώντας για το σχήμα της νέας περιφερειακής αρχής  ο κ. Μουτζούρης, δεν άνοιξε τα χαρτιά του ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει πολλές απαιτήσεις από τους νέους συνεργάτες του και επιθυμεί να είναι πλήρους απασχόλησης, αφήνοντας αιχμές για πρώην αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι όπως είπε ερχόταν στο γραφείο τους για μια ώρα την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε θα αξιολογούνται για την πρόοδό τους και η θητεία τους θα είναι για μόνο ένα χρόνο. «Θα εφαρμόσω το σύστημα rotation, δηλαδή όλοι θα περνούν από διάφορες θέσεις και είτε θα παραμένουν είτε θα φεύγουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της δουλειάς της».

 

ΕΣΠΑ στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα 

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν ο Κώστας Μουτζούρης σημείωσε ότι σε αυτό το ΕΣΠΑ που θα ξεκινήσει δίνεται προτεραιότητα στην κοινωνία, στην απασχόληση, στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην επιχειρηματικότητα κ.λπ.

«Στο νέο ΕΣΠΑ οι πόροι για έργα υποδομών είναι πολύ λίγα ωστόσο από την πλευρά μας θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Ειδική αναφορά έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Κώστας Μουτζούρης, στον οδικό άξονα Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, ο οποίος όπως είπε επαναδημοπρατείται άμεσα μετά την αποχώρηση του εργολάβου, ενώ μιλώντας για τη Νότια παράκαμψη σημείωσε πως είναι ένα δύσκολο έργο και το δεύτερο τμήμα της μελέτης που αφορά το κομμάτι του αεροδρομίου δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες και κατοικίες που θίγονται και πρέπει να γίνει τροποποίηση. «Το πρώτο τμήμα από την Παγανή έως το νοσοκομείο, είναι εύκολο να γίνει και θα το προχωρήσουμε διότι δεν θίγονται κατοικίες. Μάλιστα έχουμε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δεύτερο κομμάτι όμως που αφορά το τμήμα από το νοσοκομείο ως τη Βαρειά θίγει κατοικίες συμπολιτών μας και απαιτείται να γίνει τροποποίηση».

Το τρίτο έργο στο οποίο έκανε ειδική αναφορά ο Κώστας Μουτζούρης είναι ο οδικός άξονας Καλλονής Πέτρας, ένα έργο που επίσης καθυστερεί η έναρξη των εργασιών του.

 

Τα προβλήματα στη διεύθυνση Συγκοινωνιών 

Όπως είπε το βασικό πρόβλημα εκεί είναι ότι το Υπουργείο δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην τροποποίηση της μελέτης για το φράγμα Τσικνιά στο σημείο που έπεφτε πάνω στη χάραξη του νέου δρόμου και έτσι υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση.

 Απαντώντας σε ερώτηση συμπολίτη μας για τις δυσλειτουργίες και τις αρρυθμίες που υπάρχουν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ο Περιφερειάρχης παραδέχθηκε ότι σε αυτό το κομμάτι απέτυχε στη θητεία που ολοκληρώνεται λέγοντας ότι υπάρχει πολύ κακό κλίμα στην υπηρεσία λόγω προστριβών και προβλημάτων που υπάρχουν. «Αναγνωρίζω ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όμως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την 1η Ιανουαρίου όπου θα γίνουν σημαντικές αλλαγές και εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων».

 

 

 

 

Πηγή:  StoNisi.gr

12

image

image

Newsletter