twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 11:39
Εκτύπωση

12

Στον Συνδυασμό «Χίος για Όλους» τελείωσε η περίοδος των πανηγυρισμών και άρχισε η περίοδος της διεκδίκησης των θέσεων και μάλιστα με σφοδρότητα, τη στιγμή που ο Γιάννης Μαλαφής κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του κατά τη γνώριμη πολιτική του φιλοσοφία.

 

Σύμφωνα με όσα ακούγονται και διαρρέοντα από άτομα του συνδυασμού Μαλαφή, σίγουρος αντιδήμαρχος  και μάλιστα τεχνικών υπηρεσιών θεωρείται ο Δ. Πατελίδας, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και επίσης έχει θητεία στη θέση αυτή επί δημαρχίας Βρουλή. Πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τον Γ. Μαλαφή.

 

Από εκεί πέρα σίγουρος αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων είναι ο Η. Παπαδόπουλος, που οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη το λέει στους συγχωριανούς του. Επίσης σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Ρυμικής (Αμανής), Καρασούλης (Αγίου Μηνά),  ενώ στην Ιωνία ο Κλ. Χρύσης είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει θέση αντιδημάρχου, αλλά οι πληροφορίες της ChiosPress αναφέρουν ότι δε θέλει να είναι χωρικός, αλλά να έχει αρμοδιότητες θεματικού αντιδημάρχου.

 

Από εκεί και πέρα σίγουρα θέση αντιδημάρχου θα λάβει ο Π. Καμπούρης, ως πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Εδώ υπάρχει ο αστερίσκος με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες προκειμένου να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Ο δεύτερος σε σταυρούς στη Δημοτική Ενότητα της Χίου, Δ. Αυγερινός οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάρει θέση αντιδημάρχου και συγκεκριμένα της καθαριότητας.

 

Από εκεί και πέρα αρκετά άτομα προβάλλουν για θέσεις αντιδημάρχων όπως οι: Αμέντας και Χριστάκης. Ο μεν πρώτος είναι Κτηνίατρος και ο δε δεύτερος έχει μεγάλη πορεία στα φιλοζωικά σωματεία και μένει να φανεί εάν κάποιος από τους δύο λάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα του αντιδημάρχου, που σήμερα κατέχει ο Σ. Ντομάτας.

 

Επίσης θέση αντιδημάρχου διεκδικεί η Α. Γαλάνη που δε θα έλεγε όχι για τη θέση του Προέδρου του ΑΟΤΑ, θέση για την οποία έχει ακουστεί και το όνομα της Κλιαμενάκη. Επίσης για θέσεις αντιδημάρχων ακούγονται τα ονόματα των Χαλκιά και Τρικύλα.

 

Σε ό,τι αφορά τη Χρ. Σεράφη που το όνομά  της  ακούστηκε για αντιδήμαρχος πρόνοιας το πιθανότερο είναι να πάρει τη θέση του Προέδρου του Ν.Π. Δήμου Χίου, εφόσον φυσικά δεν καταργηθεί. Η ίδια ενδιαφέρεται και για τις εκλογές της ΕΠΣ, οπότε είναι μια θέση που κουμπώνει με τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες της.

 

Σε ό,τι αφορά τον Πρ. Μανωλάκη οι διαρροές αναφέρουν ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων.

 

Επίσης ο Π. Λεγάτος ακούγεται ότι θα είναι ο επόμενος αντιδήμαρχος Τουρισμού, θέση που σήμερα κατέχει ο κ. Βεργίνας. Βέβαια ο Π. Λεγάτος κατέγραψε χαμηλή σταυροδοσία και πριν από αυτόν υπάρχουν αρκετά άτομα που σίγουρα θα αντιδράσουν αν μείνουν εκτός θέσεων.

 

Στο ζήτημα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χίου είναι γνωστό από την προεκλογική περίοδο ότι έριζε για τη θέση αυτή ο Μαν. Αγγουλές, που έχει θητεία επί δημαρχίας Βρουλή. Ωστόσο οι τελευταίες διαρροές αναφέρουν ότι για τη θέση αυτή ερίζει δυναμικά η Β. Ποταμούση. Παρόλα αυτά στενοί συνεργάτες του Γ. Μαλαφή έλεγαν ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου θα είναι πρόσωπο έκπληξη και ίσως να προέρχεται από άλλο συνδυασμό στα πλαίσια των προεκλογικών συμφωνιών. Μένει να φανεί η τελική εξέλιξη.

 

Στο κομμάτι των ειδικών συμβούλων υπάρχουν διαρροές ότι θα προσληφθούν άτομα του συνδυασμού που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, όπως ο Σ. Κολοτός. Κάτι τέτοιο αν και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο δεν είχε κάνει ούτε ο Στ. Κάρμαντζης και μένει να φανούν και εδώ οι τελικές εξελίξεις. Οι 4 από τους 8 ειδικούς συμβούλους του Στ. Κάρμαντζη ήταν μηχανικοί και είχαν τεθεί στη διάθεση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που ήταν υποστελεχωμένη.  Από εκεί και πέρα προφανώς και κάποια άτομα που βρέθηκαν  στο επιτελείο Μαλαφή θα προωθηθούν ως ειδικοί σύμβουλοι.

12

image

image

Newsletter