twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 17:00
Εκτύπωση

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες για το αν Γιάννης Μαλαφής έχει προχωρήσει σε κάποιες μυστικές συζητήσεις με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά θα κατέβει στις εκλογές με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, είτε φωναχτά είτε σιωπηρά.

12

Η αρχή έγινε όταν στις 30/7/2023 η φιλικά προσκείμενη, έγκριτη, αξιόπιστη και πάντα ενημερωμένη στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρονική εφημερίδα astrparis.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Κόβει» ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε προοπτική συνεργασίας με Τριαντάφυλλο – Προσανατολίζεται σε Μαλαφή και στο οποίο χαρακτηριστικά σημείωνε: «Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βλέπει θετικά την προοπτική συνεργασίας με την παράταξη Χίος για Όλους του κ. Γιάννη Μαλαφή, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα αν και εφόσον τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.».

12

 

Επιπρόσθετα τη Τ.Ε. του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: 

στερα από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Καισαριανή, κλπ), και στη Χίο, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε κοινή πλεύση με το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ κ. Μαλαφή στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

Ο κόσμος που αισθάνεται αριστερός μπορεί να βγάλει και από το γεγονός αυτό τα συμπεράσματά του. Τέτοιες κινήσεις βασίζονται στην κοινή στρατηγική που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, παρά τους κατά καιρούς "τσακωμούς" τους για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού."

 

Το άρθρο αυτό σε συνδυασμό με το λογότυπο της Παράταξης Μαλαφή που χρησιμοποιεί τα βασικά χρώματα των επίσημων λογότυπων του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης με την ανακοίνωση κάποιων υποψηφίων από το αριστερό χώρο και κυρίως με τη ηχηρή σιωπή του Γιάννη Μαλαφή έχουν κάνει τις φήμες να οργιάζουν και μάλιστα φαίνεται ότι κάποια άτομα από τον γαλάζιο χώρο που τον στήριζαν και έχει μιλήσει μαζί τους η ChiosPress κάνουν δεύτερες σκέψεις και ήδη φαίνεται ότι κρατούν αποστάσεις, καθώς τονίζουν ότι είναι άλλο πράγμα το υπερκομματικός και ανεξάρτητος και άλλο πράγμα να μεθοδεύεται η οποιαδήποτε συνεργασία με το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Το γεγονός μάλιστα που φέρνουν ως παράδειγμα απέναντι στην έως σήμερα στάση του Γιάννη Μαλαφή είναι η άμεση αντίδραση του Κώστα Μουτζούρη σε ανάλογη περίπτωση με ρεπορτάζ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  στηΛέσβο. Για την ιστορία ο κ. Μουτζούρης όταν προέκυψε το θέμα έσπευσε και δήλωσε:

 

«Παραμένω σταθερός στις αρχές μου ανέκαθεν. Παραμένω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ έχοντας, όπως όλοι, ιδεολογική ταυτότητα η οποία είναι γνωστή σε όλους δεν επεδίωξα ποτέ πολιτικό χρίσμα, ώστε να μπορώ να κινούμαι πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Βορείου Αιγαίου».

 

Την ίδια στιγμή ο Γιάννη Μαλαφής και ενώ το ρεπορτάζ του astraparis.gr έχει δημοσιευτεί από τις 30/7/2023 και έχει τεθεί το θέμα σε υποστηριχτές του δεν υπάρχει η παραμικρή δήλωση είτε από τον ίδιο είτε από την παράταξή του.

 

Σε κάθε περίπτωση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και μιας και γνωρίζουμε ότι ο κ. Μαλάφης και οι συνεργάτες του διαβάζουν ChiosPress τους καλούμε να τοποθετηθούν επί του εν λόγω ρεπορτάζ και να δηλώσουν αν αποδέχονται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του;

 

Μόλις λάβουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση θα την δημοσιεύσουμε άμεσα προς χάριν της αντικειμενικής ενημέρωσης.

12

image

image

Newsletter