twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 22:29
Εκτύπωση

12

Σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής για τον Αλκιβιάδη Στεφανή αποτελεί η διεύρυνση τόσο εντός όσο και εκτός Νέας Δημοκρατίας στη Χίο. Και αν η διεύρυνση με στελέχη εκτός του πολιτικού πεδίου της Νέας Δημοκρατίας δεν άπτεται της αποκλειστικής του ευθύνης, η διεύρυνση με στελέχη από όλα τα εσωκομματικά μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο είναι θέμα ξεκάθαρα που το χρεώνεται και ο κ. Στεφανής και στον κομμάτι αυτό φαίνεται να είναι πολιτικά άπειρος.

 

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ μιλήσαμε με αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν εντάσσονται στο μπλοκ του κ. Μηταράκη και διαπιστώσαμε την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το γραφείο του κ. Μηταράκη παίζει κυρίαρχο ρόλο στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κ. Στεφανή, ενώ την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν όσοι από τους αντιπολιτευόμενους έλαβαν τηλεφώνημα από τον κ. Βιτέλλα για να τους κλείσει ραντεβού με τον κ. Στεφανή. Ήταν κάτι που όχι μόνο δεν τους άρεσε, αλλά το θεώρησαν από προσβλητικό ως και υποτιμητικό, καθώς αξιώνουν να μιλούν απευθείας με τον κ. Στεφανή και τους συνεργάτες του και όχι μέσω του γραφείου κ. Μηταράκη.

 

Αν ο κ. Στεφανής, που είναι γεγονός ότι παρουσιάζει ένα σκληρό κομματικό προφίλ, δεν πετύχει να συσπειρώσει όλη τη Ν.Δ. στα νησιά, τότε οι πιθανότητές του για νίκη εξανεμίζονται, ειδικά από τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σημαντική διεύρυνση σε άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας παραμένει στον κ. Μουτζούρη.

 

Πάντως το ρεπορτάζ της ChiosPress αναφέρει ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες για να κατέβουν ως υποψήφιοι με τον κ. Στεφανή άτομα από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες. Και μεταξύ των ονομάτων που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι αυτό το μηχανολόγου μηχανικού, Στέλιου Μενδώνη και του πληροφορικού, Γ. Μελέκου. Με την περίπτωση του τελευταίου να μη συγκεντρώνει την παραμικρή πιθανότατα να είναι υποψήφιος με τον κ. Στεφανή, αφού θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Χίου με το ψηφοδέλτιο «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη.

12

image

image

Newsletter