twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 15:38
Εκτύπωση

«Ούτε λέξη για τη νέα δομή στην περιοδεία Μητσοτάκη, με τον Κώστα Μουτζούρη να λέει ένα μεγάλο «ευχαριστούμε» για την ακολουθούμενη πολιτική στο μεταναστευτικό η οποία ακούστηκε ως... «συγνώμη» για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του» έγραφε το λεσβιακό ΜΜΕ, stonisi.gr στις 13/5/2023 όταν όλοι είχαμε δει τις θερμές χειραψίες του Περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

12

Από τότε κύλισε πολύ νερό και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατία έλαβε Α. Στεφανής.

 

Μόλις σήμερα ο Κώστας Μουτζούρης επανέφερες στην Ατζέντα του το μεταναστευτικό, δίνοντας συνέντευξη τύπου, κάνοντας την αντιπολίτευση να μιλάει για την πολιτική στρατηγική του πανέξυπνου πολιτικού, ως λαϊκίστικη. Ο κ. Μούτζουρης είχε δει να τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται εξαιτίας της στάσης του το ταραγμένο Φεβρουάριο του 2020, όταν η Κυβέρνηση τότε είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος, να στείλει να ΜΑΤ και να προσπαθήσει να επιβάλλει τις δομές σε Χίο και Λέσβο.

 

Για την ιστορία στη σημερινή συνέντευξη τύπου:

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης Δημήτρη Κουρσουμπά και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Π.Β.Α. Αριστόβουλο Ελευθερίου, παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή 4.8.2023 Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας μετέφεραν την αγωνία της Τοπικής Κοινωνίας  από την καταγραφόμενη   αυξητική τάση στις μεταναστευτικές ροές, το τελευταίο χρονικό διάστημα μηνός.

 

Ανοίγοντας τη Συνέντευξη ο Περιφερειάρχης έκρουσε τον κώδωνα προς κάθε αρμόδιο , ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου σε καταστάσεις   όμοιες των παρελθόντων ετών 2015-2020 που ταλαιπώρησαν τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου , δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αφίξεων των τελευταίων τριών εβδομάδων , συγκριτικά με τα στοιχεία εισόδου του προηγούμενου έτους 2022 της ίδιας χρονικής περιόδου.

 

Στην τοποθέτησή του αναλυτικότερα ο Περιφερειάρχης  υπογράμμισε:

 

«Πιστεύουμε ότι το “προλαμβάνειν  βέλτιον του θεραπεύειν”. Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους αριθμούς των εισερχόμενων διά της θαλάσσης , προερχόμενων μεταναστών από τα απέναντι παράλια. Τα στοιχεία που λαμβάνονται καθημερινά από την Ύπατη Αρμοστεία και τους άλλους αρμόδιους φορείς και το ΚΥΤ  παρουσιάζουν αύξηση στους αριθμούς των αφίξεων. Συγκεκριμένα:

 

Από 24-30  Ιουλίου 2023  αφίχθηκαν 411  άτομα  ενώ το 2022 αφίχθηκαν 24 άτομα το ίδιο διάστημα.

 

Από 17-23 Ιουλίου 2023 αφίχθηκαν 253 άτομα ενώ το 2022  αφίχθηκαν 60 άτομα.

 

Από 10-16 Ιουλίου 2023 αφίχθηκαν 346 άτομα ενώ το 2022 αφίχθηκαν 94 άτομα.

 

Την τελευταία εβδομάδα διαμένουν στο ΚΥΤ και σε άλλες δομές  3.079 άτομα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν λιγότεροι. Θεωρούμε ότι πρέπει να προλάβουμε διότι εύκολα τα πράγματα εκτρέπονται. Ελπίζω να είναι τυχαίο, ελπίζω να σταματήσει. Δεν στρεφόμαστε εναντίον ουδενός».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρσουμπάς από την πλευρά του, στο ίδιο μήκος κύματος  με τον Περιφερειάρχη, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση στις ροές, το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό ήταν στην προτεραιότητά μας και τώρα πρόκειται να προβούμε σε ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία , ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ελευθερίου, επίσης υπογράμμισε ότι  η Συνέντευξη έχει σκοπό να μεταφέρει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο, με σκοπό τη λήψη μέτρων.

 

Όσον αφορά την επιστολή  από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με την οποία ζητούν να δοθεί στήριξη στην υποψηφιότητα του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 

«Παραμένω σταθερός στις αρχές μου ανέκαθεν. Παραμένω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ έχοντας, όπως όλοι, ιδεολογική ταυτότητα η οποία είναι γνωστή σε όλους δεν επεδίωξα ποτέ πολιτικό χρίσμα, ώστε να μπορώ να κινούμαι πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Βορείου Αιγαίου».

12

image

image

Newsletter