twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 16:47
Εκτύπωση

13Η ChiosPress τις τελευταίες δύο μέρες διεξήγαγε δημοσκόπηση των αναγνωστών της με το ερώτημα «Εφόσον τη δεύτερη Κυριακή περάσουν οι Κ. Τριαντάφυλλος και Στ. Κάρμαντζης, ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχο Χίου;». Το δείγμα ανήλθε στα 1.345 άτομα και στη δημοσκόπηση υπήρχε έλεγχος IP, ώστε να εξασφαλίζεται η μοναδικότητα της ηλεκτρονικής ψήφου.

 

Τα αποτελέσματα δίνουν τη νίκη στον Κ. Τριαντάφυλλο, καθώς φαίνεται ότι μπορεί και παίρνει ψήφους από ψηφοφόρους συνδυασμών που μένουν εκτός του δεύτερου γύρου. Από την άλλη ο Στ. Κάρμαντζης υποχωρεί κατά περίπου 2 μονάδες από τη δημοσκόπηση των αναγνωστών της ChiosPress του πρώτου γύρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι ψηφίζουν τον Συνδυασμό Κάρμαντζη στον α’ γύρο λόγω κάποιων υποψηφίων συμβούλων και στο 2ο γύρο δεν στηρίζουν τον Κάρμαντζη στη μετωπική με τον Τριαντάφυλλο. Το ίδιο είχε συμβεί στον Π. Λαμπρινούδη το 2014. Συγκεκριμένα στον 2ο γύρο είχε λάβει μικρότερο ποσοστό από τον πρώτο γύρο.

 

Να σημειωθεί ότι η μοναδική δημοσκόπηση που είχε προβλέψει σωστά τη νίκη Βουρνού το 2014 ήταν αυτή της ChiosPress. Οι δημοσκοπήσεις της ChiosPress μπορεί να στερούνται παραδοσιακών επιστημονικών μεθόδων, ωστόσο βασίζονται σε πολύ μεγάλα δείγματα ψηφοφόρων (παραδοσιακές δημοσκοπήσεις γίνονται το πολύ με 300-400 άτομα) και γι’ αυτό είναι ακριβείς. Το 2014 δεν είχαμε προβλέψει μόνο τη νίκη του Βουρνού, αλλά και τη διαφορά των 30 μονάδων που τελικά κέρδισε τον Π. Λαμπρινούδη.

 

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη έχει πολύ δρόμο μέχρι τις εκλογές.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

13

12

image

image

Newsletter