twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 20:38
Εκτύπωση

 photo 12_zpstv6sroup.pngΤην 7η Ιανουαρίου 2016, υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Χίου και του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπήθηκε νόμιμα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μουζάλα, σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου (χρησιδανείου). Με τη σύμβαση αυτή ο Δήμος Χίου παραχώρησε μέρος του ακινήτου του στη θέση "Μαδόνι", της κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς, Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων, Δήμου Χίου, δωρεάν, άνευ μισθώματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προς τις από αυτό εποπτευόμενες υπηρεσίες για εγκατάσταση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, προς καταγραφή και ταυτοποίηση πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα, σύμφωνα με το Ν.3907/2011 αλλά και με όσα ορίζονται στην από 07/01/2016 Σύμβαση Παραχώρησης.

 

Με βάση αυτή τη παραχώρηση της Δημοτικής Αρχής Βουρνού ένα ολόκληρο χωριό υποφέρει έκτοτε, καθώς και η Χίος. Σημειώθηκα πάρα πολλές δυναμικές κινητοποιήσεις από τους πολίτες και ο Μαν. Βουρνού, φερόμενος πολιτικά πονηρά, κέρδιζε χρόνο με δικαστικές αγωγές άνευ ουσίας. Μ’ αυτό τον τρόπο έριχνε στάχτη στα μάτια των πολιτών και τους καθησύχαζε τρόπο τινά, κάθε φορά που ξεσηκώνονταν.

 

Η διάρκεια της σύμβασης είχε συμφωνηθεί αρχικά ήταν για τρία έτη ήτοι από 7/1/2016 έως 7/1/2019 συνεπώς έχει παρέλθει και ο συμβατικός χρόνος της σύμβασης λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές και τώρα πάλι αποφασίστηκε ακόμη μια δικαστική προσφυγή για τη λύση της σύμβασης.

 

Τη σύμβαση φυσικά την υπέγραψε η Δημοτική Αρχή Βουρνού το 2016 και αυτό δεν πρέπει να λησμονηθεί, καθώς αυτό είναι το γεγονός. Ο Βουρνούς ήταν αυτός που έδωσε τη ΒΙΑΛ!

12

image

image

Newsletter