twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 16:41
Εκτύπωση

image

O Πολύδωρος Λαμπρινούδης με ανακοίνωσή του σήμερα αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για οικονομική διαπλοκή μελών της Δημοτική Αρχής Βουρνού με τους μετανάστες. Με απλά λόγια στην παρακάτω ανακοίνωση ο Π. Λαμπρινούδης αφήνει υπονοούμενα ότι μέλη της Δημοτικής Αρχής Βουρνού κερδίζουν από την παρουσία μεταναστών στο νησί μέσω της σίτισής τους. Συνεπώς όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, αφού αυξάνουν οι μερίδες του φαγητού.

 

Πρόκειται για κάτι το πολύ σοβαρό, καθώς υπάρχουν μέλη της Δημοτικής Αρχής Βουρνού που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Λαμπρινούδη:

Αύριο αποφάσισε η Δικαιοσύνη να ορίσει τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου για την απαγόρευση κάθε επιπλέον εργασίας διεύρυνσης της δυναμικότητας της ΒΙ.ΑΛ.. Ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» πάσχισε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πείσει τη δημοτική αρχή για την αποφασιστική νομική της αντίδραση και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Δυστυχώς οι κατ’ επανάληψη αντιφάσκουσες δηλώσεις του δημάρχου Χίου, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κάθε φορά βρίσκεται, δεν μας πείθουν ότι έχει προσχωρήσει στην κοινωνική απαίτηση η Χίος να εμποδίσει τη μετατροπή της σε ένα απέραντο κρατητήριο μεταναστών και προσφύγων.

 

Ρωτάμε ευθέως και αναμένουμε απάντηση, μαζί με τους κατοίκους του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, που αύριο καλούνται από το δήμαρχο να ενισχύσουν το νομικό αίτημα της Χίου:

-υπάρχουν στελέχη της δημοτικής αρχής εξαρτώμενα οικονομικά από τη σημερινή λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ.;

-συμμετέχουν στελέχη της στη σίτιση ή διαμονή φαγητού στους χιλιάδες πρόσφυγες;

-τι είδους συμφωνίες έχουν συνάψει; Συναρτάται η οικονομική δοσοληψία τους από τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που καταλήγουν στη ΒΙ.ΑΛ.;

 

Η καθαρότητα των απαντήσεων και η απόφαση να κοπεί κάθε επαγγελματικός ομφάλιος λώρος της δημοτικής αρχής και στελεχών της με την επαυξητική τάση παρουσίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας θα κρίνει την ειλικρίνεια των προθέσεων του Μαν. Βουρνού και των συνεργατών του. Δεν γίνεται απ’ τη μια να εμφανίζεσαι ως πολέμιος της απόφασης η Χίος να θυσιαστεί στο βωμό του προσφυγικού κι από την άλλη τσέπη στελέχη σου να αναλαμβάνουν εργολαβικά ή υπεργολαβικά μερίδιο από τη διακίνηση χρήματος στο νησί για το προσφυγικό. Μιλήστε επιτέλους τη γλώσσα της καθαρότητας. Η Χίος δεν θα συγχωρήσει υπόγειες διαδρομές.

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter