twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:11
Εκτύπωση

12Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα:

  1. Στις 12/5/2017 αποκαλύφθηκαν οι χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας όσον αφορά στο μεταναστευτικό ,που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.  https://www.facebook.com/notes/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B1/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-12052017/2002558769966971/ Έχουν αναλυθεί  επανειλημμένως όλα τα αδιέξοδα του εσκεμμένου εγκλωβισμού των μεταναστευτικών πληθυσμών στα ακριτικά νησιά, και το πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που ακολουθείται.  Ακόμα και η δήθεν αναγκαιότητα του ΠΡΟΚΕΚΑ – κλειστού κέντρου (στρατοπέδου συγκέντρωσης ) για τη Χίο ξεθώριασε, από τις αυξανόμενες ροές , που παρατηρούνται πρόσφατα , προς τα άλλα νησιά (Λέσβο, Σάμο), υπενθυμίζοντας σε όλους τον ένοχο πρωταγωνιστικό ρόλο της Τουρκίας και την (ηθελημένα;) ανύπαρκτη φύλαξη συνόρων. Στην συγκέντρωση της πλατείας, στις 15 Ιούνη, μπροστά σε χιλιάδες Χιώτες κατέπεσαν ένα προς ένα, όλα τα προπαγανδιστικά ψεύδη που τόσο καιρό μας έλεγαν .

Αυτήν την στιγμή όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα (εκτός των κυβερνητικών) συμπλέουν πλέον με την κοινή βούληση όλων των Χιωτών και με την κοινή λογική, για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των  προσφύγων- μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. 

Γιατί τότε οι αιρετοί μας, τόσο οι βουλευτές όσο καί αυτοί της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού,  δεν απαιτούν το ίδιο ; Τους έχει απασχολήσει το ποιος ωφελείται από τη σημερινή  κατάσταση ; Γιατί δεν ζητείται το άμεσο κλείσιμο του παράνομου καταυλισμού της Σούδας; Πως είναι δυνατόν η Ύπατη Αρμοστεία να συντηρεί, να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί αυτήν την κατάσταση;

Τελικά όλοι όσοι αποδέχονται έστω και σιωπηρά το διαφαινόμενο γκρίζο μέλλον του νησιού μας, συντάσσονται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική που έχει ως λύση τον τεχνητό εγκλωβισμό-πνιγμό και την τεχνητή ανάγκη που δημιουργείται για νέες δομές.   

Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα : Γιατί οι αιρετοί μας, δεν ταυτίζονται με την βούληση των Χιωτών και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων; 

  1. Στην δεύτερη μεγαλειώδη συγκέντρωση της πλατείας τέθηκαν με έμφαση ερωτήματα, που  ουδέποτε απαντήθηκαν. Μια μικρή αναδρομή στα γεγονότα κάνει ακόμη πιο επιτακτική την απάντησή τους :

α. Στις 8 Μαρτίου έγινε επίσημη επίσκεψη των 5 Δημάρχων (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου )στις Βρυξέλλες στον κ. Αβραμόπουλο , παραβρέθηκε δε ‘’τυχαία΄΄ και ο κ. Γιούνκερ. ( http://www.ert.gr/vorio-egeo-paremvasi-giounker-sti-synantisi-5-dimarchon-avramopoulo-gia-prosfygiko/ )

β. Στις 9 Μαρτίου δίνεται από τους 5 Δημάρχους κοινή συνέντευξη τύπου με τα αποτελέσματα της συνάντησης των Βρυξελλών. ( http://www.alithia.gr/politiki/h-eyropi-mas-akoyse-kai-idio-prepei-na-kanei-kai-i-elliniki-kyvernisi-xios )

γ. Μεταξύ 10-12 Μαρτίου γίνεται η ανεπίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Χίου στο πρότυπο κέντρο ασύλου στο Αμβούργο της Γερμανίας.

δ. Με την επιστροφή του από τη Γερμανία ο Μαν. Βουρνούς εκμυστηρεύτηκε το θαυμασμό του για τη δομή, η οποία κόστισε, κατά τα λεγόμενα του, 12 εκ. ευρώ. Στις 13 Μαρτίου γίνεται συνάντηση φορέων στην Μυτιλήνη με τον αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Χαρίτση  στην οποία παραβρέθηκε  και ο Δήμαρχος Χίου. ( http://www.politischios.gr/i-epilektiki-enimerosi-ton-150str-prokeka-kai-germaniko-pilotiko-shedio-gia-ti-hio )

ε. Στις 20 Μαρτίου δημοσιεύεται από την εφημερίδα Καθημερινή η βούληση δημιουργίας πιλοτικού κέντρου υποδοχής στη Χίο. Το κέντρο αυτό θα χρηματοδοτείται από τη Γερμανία και θα απασχολεί υπαλλήλους από τις Κάτω Χώρες. ( http://www.kathimerini.gr/901252/article/epikairothta/ellada/proteinoyn-ena-pilotiko-kentro-sth-xio ).  

Δηλαδή ο σχεδιασμός που επιχειρείται  πίσω από τις πλάτες των πολιτών, θα περιορίσει τις 5 νησιωτικές πύλες εισόδου μόνο σε μία, τη Χίο, καθώς οι πάντες θα καθοδηγούνται  να κατευθυνθούν στο πρότυπο αυτό κέντρο. Αποφασίστηκε δηλαδή  ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης  στη Χίο το οποίο θα το διαχειρίζονται ξένοι υπάλληλοι (!), με έξωθεν εντολές, όπου  η τοπική κοινωνία θα παίζει διακοσμητικό ρόλο και θα επωμίζεται όλες τις αρνητικές συνέπειες.  

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη Χίο δραστηριοποιείται Γερμανική ΜΚΟ που παρέχει δωρεάν νομική βοήθεια για το άσυλο και μεταξύ των άλλων, την προετοιμασία των αιτούντων για τις συνεντεύξεις τους (δυνατότητα αποδοχής και επιλεξιμότητα).   (https://newsthatmoves.org/el/2017/03/30/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%AF%CE%BF-refugee-law-clinic/)

Γεννιούνται επομένως εύλογα τα εξής ερωτήματα : Ποιος και γιατί κάλεσε-έστειλε τον Δήμαρχο Χίου στο Αμβούργο; Ποιός κάλυψε τα έξοδα του ταξιδιού , ποιοί τον φιλοξένησαν και τον ξενάγησαν εκεί; (Μόλις μερικές μέρες πριν ,δήλωνε αγανακτισμένος ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί σε απρογραμμάτιστη σύσκεψη στο υπουργείο γιατί η γραφειοκρατία για την εξασφάλιση πίστωσης για τα έξοδα είναι χρονοβόρα). Ποιους ενημέρωσε επίσημα και από ποιον πήρε εξουσιοδότηση;

Τελικά, μήπως ο διακαής πόθος των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης για την δημιουργία νέων δομών πάνω στη Χίο,  έχει και ντόπιους συμμάχους -αρωγούς;

 

12

image

image

Newsletter