twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 16:05
Εκτύπωση

 photo Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0_zps643a38e8.jpgΤη στιγμή που όλοι σχεδόν οι πολιτικοί του νησιού, κάνουν την «πολιτική» τους στο θέμα του μεταναστευτικού, ο μόνος που έχει ταχθεί στο πλευρό των πολιτών είναι ο Δημ. Σύμβουλος, Μ. Κοντούδης. Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος (εκλογές 2014) σέβεται απολύτως τις ψήφους που έχει λάβει από τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, καθώς οι κάτοικοι του νησιού ψηφίζουν εκπροσώπους στον Δήμο προκειμένου να βοηθούν και να λύνουν τα προβλήματά τους.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντούδης στη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί στον Δήμο Χίου για το μεταναστευτικό πρότεινε όλες οι προσπάθειες να κατευθυνθούν προς το άμεσο κλείσιμο και των δύο καταυλισμών λαθρομεταναστών στη Χίο και να υπάρξει μόνο ένα προαναχωρησιακό κέντρο, όπου οι μετανάστες θα παραμένουν για λίγες μέρες μέχρι να προωθηθούν στην ηπειρωτική χώρα. Επίσης πρότεινε ως ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση την απομάκρυνση της υπηρεσίες ασύλου, ώστε οι αιτήσεις ασύλου να μην κατατίθενται από τους λαθρομετανάστες στη Χίο και τη διακοπή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Χίου με την Ύπατη Αρμοστεία. Τέλος πρότεινε την άμεση απομάκρυνση των ΜΚΟ, οι οποίες δεν λειτουργούν με τις προβλεπόμενες άδειες.

 

Ο κ. Κοντούδης σε δηλώσεις του στη ChiosPress ανέφερε: «Η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της και δεν αντέχει άλλη αναμονή στο εν λόγω θέμα. Θα πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις ανακούφισης των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού, που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό. Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν το ταχύτερο δυνατό για να μη χαθεί ακόμη μια τουριστική περίοδος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter