twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 18:55
Εκτύπωση

12Με την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, και ως επικεφαλής πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ, θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω για το έργο που επιτελέστηκε στον οργανισμό κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Παράλληλα να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν και συνέδραμαν σ αυτή την προσπάθεια, με το θεσμικό τους ρόλο, με την ιδιότητα του στελέχους, του συνεργάτη, και τέλος του πολίτη, που τίμησαν και επικρότησαν τις επιλογές μας.

Όπως έχει αναγνωριστεί, κυρίως από την κοινή γνώμη, το Πνευματικό μας Κέντρο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, προχώρησε μπροστά, άνοιξε τα φτερά του σε νέους ορίζοντες, διατηρώντας παράλληλα ή ενισχύοντας τις μέχρι σήμερα παραγωγικές του δράσεις και διοργανώσεις, μέσα από το πνεύμα κ τα οράματα της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ, όπως διατυπώθηκαν και επισημάνθηκαν τουλάχιστον στο ξεκίνημά της και της οποίας είμαι από τα πρώτα στελέχη που στρατεύθηκαν.

Συνάψαμε συμφωνίες με πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς παγκοσμίου κύρους με τους οποίους συνυπογράψαμε κορυφαίες συνεργασίες και πιο συγκεκριμένα:

Την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης προσφέροντας στο κοινό της Χίου τη δυνατότητα ν απολαμβάνει καλλιτέχνες, δημιουργούς και αριστουργήματα του κλασικού και πιο σύγχρονου λυρικού θεάτρου. Πολιτιστικοί και πνευματικοί οργανισμοί από εβδομήντα χώρες και ανάμεσά τους το Ομήρειο ΠΚΔΧ, συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα πάνω από πέντε εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν ταυτόχρονα την ίδια παράσταση, με τους Χιώτες πολίτες.

Την Εθνική Λυρική Σκηνή που εκτός από παραστάσεις, με ειδικές παραγωγές εκπαιδεύει τη νέα

γενιά στην κλασική μουσική και στην όπερα.

Την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ένα νέο σχετικά πολιτιστικό φορέα, αλλά με παγκόσμια αναγνώριση και κυψέλη προώθησης νέων ιδεών και νέων τάσεων στις τέχνες.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ κ.α.

Γι πρώτη φορά στη σκηνή του Ομήρειου ανέβηκε και παίχθηκε οπερέτα δικής μας παραγωγής, σε συνεργασία με αγγλική ορχήστρα, με μεγάλη επιτυχία.

Οι παραπάνω συνεργασίες υπόσχονται ένα πολιτικό γίγνεσθαι έξω από τα καθιερωμένα και τοποθετεί το Πνευματικό μας Κέντρο στη θέση που του αρμόζει, πέρα από τα γεωγραφικά όρια του νησιού μας.

Έχουμε προβεί σε αύξηση του αριθμού των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ετησίως (παραστάσεις, συναυλίες, προβολή ταινιών, επιστημονικά συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, εκθέσεις, κ.λ.π), με μικρότερο μάλιστα προϋπολογισμό, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην ποιότητα, την προαγωγή και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος.

Σε τεχνικό επίπεδο επιτεύχθηκε: α) η πολυπόθητη έκδοση Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας, που για πρώτη φορά από την λειτουργία του διαθέτει, στην οποία συνεισέφεραν με την άψογη συνεργασία τους η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η ΔΕΔΔΗΕ καινή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Οφείλω να ευχαριστήσω για την συμβολή τους προσωπικά τους κ.κ. Αρχοντάκη και Καπελαρίδη, της ΔΕΔΔΗΕ κ.κ. Καλαμάκη και Δουκάκη και βεβαίως από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, κ.κ. Παπαλάνη και Ποδαρά.

β)Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού, των κτιριακών εγκαταστάσεων, με πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής σκηνής, γ)του αναβατορίου της σκηνής, όπως επίσης και δ)της ιστοσελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δικτυακός τόπος του Κέντρου και facebook).

ε))Προγραμματίσαμε τη σταδιακή αναβάθμιση των συστημάτων ήχου και φωτισμού της αίθουσας θεάτρου και στ)την αναβάθμιση του συστήματος κινηματογραφικών προβολών με την προμήθεια νέου προβολέα, ζ) την αλλαγή μοκέτας στους χώρους Θεάτρου και αίθουσας Συνεδρίων, η)καθώς και την επισκευή των καθισμάτων.

Εποικοδομητική συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Χίου, όπως την καθιέρωση και προβολή παιδικών ταινιών και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ομηρείου ΠΚΔΧίου έχει ήδη τροχοδρομηθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Τις ευχαριστίες μου: στον Δήμαρχο Χίου που στα πρώτα δυόμιση χρόνια της πολιτικής του καριέρας, μου εμπιστεύτηκε την προεδρία του Ομηρείου και δικαιώθηκε από την λειτουργία του.

Τις ευχαριστίες μου επίσης, στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γεωργιάδη και Σμηρνιούδη,

Σ. Καμπούρη και Νύκτα, και τα υπόλοιπα μέλη, τις κυρίες Λυκοπάντη και Φήκαρη του κυρίους Φράσκο και Μαστοράκη για την συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και την αντιπαράθεση μερικές φορές, αφού όλοι είχαμε ένα κοινό στόχο, την πρόοδο και την δημιουργία στο πνευματικό μας Κέντρο.

Όλο το στελεχιακό δυναμικό του Ομηρείου για την συνεχή, δημιουργική κι αγόγγυστη παρουσία του. Με τελείως διαφορετικό και συνήθως διογκωμένο ωράριο, υπηρετούν με αγάπη και θέληση τον πολιτισμό.

Τους εκπαιδευτές του Ομηρείου για την άψογη συνεργασία.

Τα πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους των οποίων τις δραστηριότητες φιλοξενήσαμε.

Τα ΜΜΕ που ήταν πάντα δίπλα μας σε κάθε τι καινούργιο και σε κάθε προσπάθεια μας και τέλος

‘Όλους τους φίλους του Ομηρείου και τους πολίτες που με την παρουσία τους, στήριζαν τις εκδηλώσεις μας και με την ενθάρρυνσή τους συνεχίζαμε έως τώρα

Με πίστη ότι υπηρέτησα, με ενθουσιασμό, δημιουργική φαντασία αλλά κυρίως με μετρήσιμη αποτελεσματικότητα την θέση της προέδρου του Ομηρείου, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους

συμπολίτες μας που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πρέπει να τους διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι καθημερινά στις επάλξεις και τους αγώνες με τους πολίτες της Χίου, υποστηρίζοντας ότι Δίκαιο, ότι Ηθικό, και ότι Αξιοκρατικό, μπορεί να προάγει την κοινωνία και να βελτιώσει την καθημερινότητα των ΧΙΩΤΏΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΝΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (!)

 

 

Γράφει: η Ε. Καλκούνη

12

image

image

Newsletter