twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 17:53
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Συνδυασμός του Π. Λαμπρινούδη:

Αξιοθαύμαστη είναι η συνέπεια λόγων και έργων της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά μετά την πρώτη του μετεκλογική επίσκεψη στα χωριά της Αμανής. Τότε οι πάρεδροι των χωριών τον είχαν εμβρόντητοι ακούσει να λέει ότι «αφού έχουν νερό και τους μαζεύονται τα σκουπίδια, πάλι καλά να λένε».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά αυτοψία του επικεφαλής του συνδυασμού μας «Όλοι μαζί για τη Χίο», Πολ. Λαμπρινούδη, στη Βολισσό διαπίστωσε πως πράγματι για τα χωριά της Αμανής αυτά μόνο είναι σε θέση να προσφέρει η δημοτική αρχή του κ. Βουρνού κι αυτά με σοβαρές ελλείψεις, αν κρίνουμε από τα μεγάλα προβλήματα υδροδότησης τους καλοκαιρινούς μήνες σε χωριά όπως η Παρπαριά.

Ο κ. Λαμπρινούδης άκουσε τους παρέδρους των χωριών να καταθέτουν την έντονη απογοήτευση τους από την παντελή εγκατάλειψη και ορισμένοι από αυτούς να απειλούν με κατάθεση των παραιτήσεων τους, ως ελάχιστη υποχρέωση αυτοσεβασμού τους. Τα καθημερινά πήγαινε – έλα του χωρικού αντιδημάρχου θυμίζουν έντονα τις κινηματογραφικές περιπέτειες του αξέχαστου Θαν. Βέγγου αλλά δεν δίνουν καμία απάντηση στα σωρευμένα πια προβλήματα της περιοχής.

Από πού να ξεκινήσει κανείς…

Εδώ και ένα χρόνο έκλεισαν τις παιδικές χαρές και απέκλεισαν τα παιδιά και από αυτή την ευχαρίστηση.

Πολύ σύντομα εκπνέει η θητεία και του γιατρού της Βολισσού, όλη η περιοχή θα μείνει πάλι από ιατρική περίθαλψη και κανενός αυτί δεν ιδρώνει.

Κανένα απολύτως έργο, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, δεν υλοποιείται στα χωριά της Αμανής.

Όσα ελάχιστα έργα έχουν ως τώρα υλοποιηθεί δόθηκαν σε εργολάβους εκτός περιοχής, επιτείνοντας τον ήδη δύσκολο βιοπορισμό των ντόπιων εργοληπτών.

Προβλήματα στατικότητας σε δημοτικά ακίνητα (πρώην σχολεία ή κοινοτικά και αγροτικά ιατρεία) έπαψαν να αντιμετωπίζονται.

Από την ετήσια επέμβαση στο αγροτικό δίκτυο έπεσαν μόλις δυο κυβικά τσιμέντου στη Βολισσό!

Διαρκώς παχιά λόγια και υποσχέσεις καλύπτουν την αδυναμία ολοκλήρωσης της λιμενικής υποδομής των Λημνιών. Ορατή ένταξη ολοκλήρωσης του έργου πουθενά.

Ακόμα και το αίτημα οικονομικής κάλυψης της μεταφοράς των παιδιών του αθλητικού σωματείου της Αμανής για τη συμμετοχή τους σε αγώνες απορρίφθηκε, την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίνεται – και καλά κάνει – στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς για άθληση προσφυγόπουλων.

Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε ο εμπαιγμός του δημάρχου και της ΕΤΑΧ, οι οποίοι σχεδόν αποκλείουν την Αμανή από παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις και του προγράμματος Leader.

Όλα αυτά μαζί ενισχύουν στους κατοίκους και τους αιρετούς της Αμανής την αιτιολογημένη διαμορφωμένη πια άποψη ότι Δήμος Χίου για εκείνους δεν υπάρχει. Νοιώθουν δημότες β’ κατηγορίας από δημοτικούς παράγοντες που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ούτε κατ’ όψη!

Ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο» καλεί τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να διαμορφώσουν άμεσα ένα σχέδιο δράσης για τη βορειοδυτική Χίο και πάνω σε αυτό να κουμπώνουν πολιτικές στη βάση της «ρήτρας Αμανής» που επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας κατοχυρώθηκε. Διαπιστώνουμε ότι απαιτείται άμεση ενεργοποίηση του Δήμου σε μια διαρκώς φθίνουσα πληθυσμιακή περιοχή, για να μην κληθούμε σύντομα να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες απειλές.

Επίσης,  συνυπογράφουμε την πρόταση που κατατέθηκε από παρέδρους και πολίτες της περιοχής και ζητάμε από το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας να επιβεβαιώσει τη στοργή του για την περιοχή, αναλαμβάνοντας την ετήσια κάλυψη των εξόδων ενός ιατρού κι ενός οδηγού για το ασθενοφόρο της περιοχής.

Τέλος θα θέλαμε να μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή πόσα τελικά χρήματα διατέθηκαν στην Αμανή τα τελευταία 2,5 χρόνια;

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter