twitter youtube google

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 15:53
Εκτύπωση

Το μπάσκετ πηγαίνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το πρόγραμμα Islands Project ταξιδεύει στα νησιά και κάνει την πορτοκαλί μπάλα πρωταγωνίστρια. Σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, μέσω του προγράμματος Healthy Hoops 4ALL (U13) και του Τμήματος Ανάπτυξης (U14, U16, U18), πραγματοποιούνται ξεχωριστές δράσεις που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε σχολεία (Δημοτικά/Γυμνάσια), επιμορφωτικά σεμινάρια για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Jamboree MiniBasket (U12), σεμινάριο προπονητών U18, αγώνες επίλεκτων αθλητριών/των U14/U13 και FunBasket Festival (U18). Η Χίος ήταν η πρώτη στάση αυτού του ξεχωριστού προγράμματος

Το διάστημα 28-31 Μαρτίου προπονητές εν ενεργεία, αλλά και νέοι προπονητές, μικρά παιδιά, νεαροί αθλητές, όλοι όσοι συνθέτουν την τοπική μπασκετική κοινωνία της Χίου, με τη βοήθεια της Τοπικής Επιτροπής έδωσαν το «παρών» και η διά ζώσης επικοινωνία ήταν ουσιαστική και ωφέλιμη για όλες τις πλευρές.

Τρίποντα στα Σχολεία (28-29/3)

Το πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία” πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαρτίου με τη συμμετοχή  300 μαθητών από 12 Δημοτικά Σχολεία, τα οποία χάρηκαν το παιχνίδι.

Σεμινάριο Προπονητικής για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής (29/3)

Συνολικά 30 καθηγητές φυσικής αγωγής πήραν μέρος στο σεμινάριο προπονητικής μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε. Ο Κώστας Μίσας, επικεφαλής αναπτυξιακού προγράμματος κοριτισών και η Ελένη Καλαϊτζάκη, επικεφαλής προπονήτρια FunBasket ήταν οι ομιλητές του σεμιναρίου.

Jamboree MiniBasket (30/3)

Το Jamboree MiniBasket το οποίο ταξιδεύει και ανεξάρτητα ανά την Ελλάδα, έγινε κομμάτι του προγράμματος στο Islands Project. Συμμετείχαν οι ομάδες Πυρσός Βερβρεάτου, ΦΟ Βροντάδου, ΑΟ Ίωνες & ΑΣ Ακαδημία Χίου, Βούρειος ΑΟΛ, ΑΣ Αιγέας, ΝΟ Θυμιανών και αγωνίστηκαν 71 παιδιά (γεν. 2012-17).

Οι νικητές των διαγωνισμών είναι οι εξής: 

Ελεύθερες Βολές

Εγγλέζος Ανδρέας – Βούρειος ΑΟΛ
Κατσιβάς Χρήστος – Βούρειος ΑΟΛ
Συμιακάκης Γιώργος – Βούρειος ΑΟΛ
Πιτροπάκης Αντώνιος – Α.Ο Ίωνες & ΑΣ Ακαδημία Χίου
Αμέντας Ισίδωρος – ΦΟ Βροντάδου

Τρίποντα

Πουργιάζος Σταμάτης – ΦΟ Βροντάδου
Συκάλας Πέτρος – ΦΟ Βροντάδου
Αμέντας Ισίδωρος – ΦΟ Βροντάδου

Τις απονομές έκανε ο Κώστας Μίσσας.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, ο Κώστας Μίσσας, επικεφαλής του Αναπτυξιακού προγράμματος Κοριτσιών, ο Γιάννης Καλαμπόκης, προπονητής της Εθνικής Παίδων και ο Άγγελος Καραμίντζος μίλησαν στο σεμινάριο προπονητών U18, το οποίο παρακολούθησαν 30 προπονητές. 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τις εξής θεματικές:

1. Εισαγωγή από τον επικεφαλής προγράμματος ανάπτυξης της ΕΟΚ

2. Γενικές κατευθύνσεις 

3. Αθλητική διατροφή ανά ηλικία ασκουμένου

4. Mini Basket

5. Φυσική κατάσταση & ενδυνάμωση U12/U14

6. Τεχνικές κατευθύνσεις U14/U16/U18

7. Αποκατάσταση

Αγώνες Μικτών Ομάδων (30/3)

Το πρόγραμμα του Islands Project περιλάμβανε και αγώνες μικτών ομάδων κοριτσιών και αγοριών από τη Χίο U14 κοριτσιών και U13 αγοριών.

Festival FunBasket (31/3)

Όπως και το Jamboree MiniBasket έτσι και το Festival FunBasket έφτασε και στη Χίο, ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου προγράμματος. Οι ομάδες που συμμετείχαν είναι οι εξής: ΑΣ Πυρσός Βερβεράτου, ΦΟ Βροντάδου, ΑΟ Ίωνες & ΑΣ Ακαδημία Χίου, Βούρειος ΑΟΛ, ΑΣ Αιγέας και ΝΟ Θυμιανών. Συνολικά πήραν μέρος 70 αθλητές (γεν. 2015-20).

Μικροί και μεγάλοι που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι και να μάθουν γι’ αυτό και από αυτό με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι γονείς γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου και οι μικροί αθλητές και μαθητές πήραν μέρος σε ασκήσεις με κινητικές δεξιότητες χωρίς μπάλες και με μπάλες, κυνηγητά, διαγωνιστικά σουτ και παιχνίδια. Όλοι οι προπονητές από τα τοπικά σωματεία βοήθησαν με την παρουσία τους την διεξαγωγή τους φεστιβάλ και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για να τις διοχετεύσουν στις ομάδες τους. Όλοι κατανόησαν ότι σκοπός των προγραμμάτων μπάσκετ σε αυτές τις ηλικίες, είναι η χαρά και διασκέδαση των παιδιών και έμμεσα η εκμάθηση της τεχνικής του. Όλο το πρόγραμμα έγινε με την σημαντική αρωγή της Τοπικής Επιτροπής. Το «παρών» έδωσαν οι Χριστίνα Σεράφη (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού), Νίκος Ντούλης (Πρόεδρος ΤΕ ΕΟΚ Χίου), Ιωάννης Μαρής (ΓΓ ΤΕ ΕΟΚ Χίου), Ιωάννης Κωνσταντίνου (Αντιπρόεδρος ΤΕ ΕΟΚ Χίου), Ιωάννης Μπατής (Ταμίας ΤΕ ΕΟΚ Χίου) και τα μέλη της ΤΕ ΕΟΚ Χίου Γιώργος Βασιλάκης, Φώτιος Κουμέλας, Ελευθέριος Μπλάτζιος, Στυλιανός Παντελής, Γιώργος Πατεράκης.

12

image

image

 

Newsletter