twitter youtube google

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 11:30
Εκτύπωση

12Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χίου, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά κέντρα της Χίου, αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας. Ειδικοί μηχανικοί που εκπόνησαν μελέτη μετά από εντολή του διορατικού τότε προέδρου του ΔΟΝΑ και ικανότατου αιρετού, όπως απέδειξε και με τη θητεία του στη ΔΗΚΕΧ, Μ. Κοντούδη, ανέδειξαν τα προβλήματα για την ασφάλεια του κτιρίου. Η μελέτη αυτή έχει γίνει πριν περίπου 15 χρόνια, επί Δημοτικής Αρχή Βρουλή και μέχρι σήμερα το ζήτημα δεν έχει απασχολήσει σοβαρά καμία Δημοτική Αρχή και κανένα Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, ωστόσο το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία δείχνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει αναβλητικότητα σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων στατικότητας σε δημόσια κτίρια όπως το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χίου, απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και τη συμμετοχή ειδικών. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τον Δήμο Χίου, καθώς τόσο η παρούσα δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει στο κορυφή της ατζέντας τους το Κλειστό Γυμναστήριο Χίου, όπως κανονικά θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τη μελέτη των μηχανικών που επιθεώρησαν το κτίριο, η στατικότητα του γυμναστηρίου έχει διαταραχθεί λόγω του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Οι μηχανικοί στην τότε έκθεσή του επισήμαναν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτείται άμεση αντιμετώπιση.

 

12

image

image

 

Newsletter