twitter youtube google

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 12:57
Εκτύπωση

12

Ο αντιπρόεδρος του ΒΑΟΛ, Γιώργος Πατεράκης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Αναλυτικά είπε είπε:

Για τη δουλειά που γίνεται στον ΒΑΟΛ Χίου: «Τα τμήματα ανδρών και γυναικών είναι η “βιτρίνα” μας. Φέτος στη Χίο απ’ τα 8 πρωταθλήματα κατακτήσαμε τα 7, χάσαμε μόνο το παγκορασίδων. Όλα τα υπόλοιπα τα κατακτήσαμε και, μάλιστα, με διαφορετικούς αντιπάλους σε κάθε κατηγορία. Η Χίος διαθέτει 13-14 μάχιμες ομάδες. Κάτι κάνουμε καλά και πήραμε όλα τα πρωταθλήματα των υποδομών. Αυτή τη στιγμή παράγουμε παίκτες και είναι η μεγαλύτερη ευλογία να βλέπεις τα δικά σου παιδιά ν’ αναπτύσσονται και να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα με τις επιτυχίες που ήρθαν. Και στις γυναίκες “γράψαμε” ιστορία φέτος κατακτώντας το Κύπελλο Χίου, αφού κερδίσαμε τον Αιγέα Χίου, ομάδα της Α2 Γυναικών. Γίναμε η πρώτη ομάδα του τοπικού που κέρδισε ομάδα εθνικών κατηγοριών σε ένα θεσμό που συναντηθήκαμε».

Για το στόχο τους στα μπαράζ ανόδου σε Γ’ Εθνική Ανδρών και Α2 Γυναικών: «Το πρώτο και κυριότερο είναι να πάρουν εμπειρία. Τα κορίτσια αποτελούνται από 8 νεάνιδες και κορασίδες, έχουμε κι εκεί πολύ νεανική ομάδα, όπως και στα αγόρια που ανανέωσε τα έντεκα δωδέκατά της και αποτελείται από 10 στους 12 παίκτες U21. Στόχος είναι να αποκομίσουν εμπειρίες όλα τα παιδιά, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έμπειρες ομάδες και από ‘κει και πέρα ό,τι βγει. Αγωνιστικά θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και ό,τι καταφέρουμε, καλώς να έρθει».

Για τα προβλήματα με τα έξοδα που είχαν: «Στη Χίο δε μπορούμε να παραπονεθούμε για έλλειψη κλειστών γηπέδων και επίσης δε μπορούμε να μην εξάγουμε την προσπάθεια που κάνει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας για τα νησιά. Κάναμε μια πρόταση πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία εισακούστηκε όπως την είχαμε κάνει. Ήταν σε συνεργασία με τη Λέσβο και τη Σάμο για να μειώσουμε τα έξοδα. Μέχρι πέρυσι η ομάδα μας ήταν στη Γ’ Εθνική και είχαμε δύο μπάτζετ, ένα το αγωνιστικό και ένα το «μεταφορικό». Ήταν πολύ μεγάλα τα έξοδα».

Για τα παιδιά που έστειλαν στις εθνικές: «Το απόλυτο κατόρθωμα που κάναμε ήταν ότι μέσα σε 2 χρονιές, για πρώτη φορά στην ιστορία του Χιώτικου μπάσκετ, στείλαμε παιδιά στις επιλογές των εθνικών ομάδων. Πήγε πέρυσι ο Στέφανος Σπάρταλης στην Εθνική Παίδων και έχουμε και τον γιο του προπονητή μας, τον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Παμπαίδων. Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν είχαμε στείλει απ’ την Τ.Ε. Χίου παίκτη σε εθνική ομάδα και μέσα σε 2 χρόνια στείλαμε δύο».

 

 

 

 

Πηγή: basket.gr

12

image

image

 

Newsletter