twitter youtube google

 

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 21:48
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η δέκατη πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότου.

12

1) Μουράτης Κούσουλας (Πικέρμι)

Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται και, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αναλάβει να κατευθύνει το Πικέρμι με ασφάλεια, ξεδιπλώνοντας για ακόμη μια φορά την κορυφαία του προσωπικότητα. Ο ίδιος, συνθέτοντας το κλασικό και αποτελεσματικό δίδυμο με τον Μελά, «διέλυσε» την άμυνα του σκληρού Μίλωνα με 23 πόντους και δύο τρίποντα, με αποτέλεσμα το Πικέρμι να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν. Αυτή είχε και την «υπογραφή» του σπουδαίου Μουράτη Κούσουλα.

2) Νίκος Γεωργούλης (Πορφύρας)

Ακόμη ένας παίκτης με μεγάλες παραστάσεις και μια δεινότητα στο σκοράρισμα, που στην καλή του μέρα μπορεί να «σκοτώσει» κάθε ομάδα. Ο Πορφύρας δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην Ιστιαία, αλλά εκείνος το πήρε πάνω του και με 34 πόντους με έξι τρίποντα έφερε την νίκη... σχεδόν μόνος του απέναντι στον Τελεθριακό. Η φετινή πορεία παραμονής οφείλεται, σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό, στις διαθέσεις του Νίκου Γεωργούλη.

3) Σπύρος Γεωργούτσος (ΦΟ Βροντάδου)

Πήρε μεταγραφή στα μέσα της χρονιάς αυτής, αφήνοντας μια ομάδα του 2ου ομίλου (Πικέρμι) για μια άλλη (ΦΟ Βροντάδου) και κάνοντας σε αμφότερες τη δουλειά του, που ήταν να τις σώσει. Αφού πρώτα τελείωσε με την ομάδα των Ανατολικών προαστίων, μετακόμισε στην Χίο και στο Κορωπί... έδωσε ρέστα, με τους 33 πόντους να οδηγούν τον ΦΟ Βροντάδου σε μια υπέρβαση παραμονής, αφού την επόμενη αγωνιστική απλά χρειάστηκε να κάνει τη δουλειά με τον Τελεθριακό. Η ιστορική σωτηρία φέρει φαρδιά πλατιά τη «σφραγίδα» του Σπύρου Γεωργούτσου.

4) Γιώργος Καραγιάννης (Ήφαιστος/Αχιλλέας)

Στα παιχνίδια «ζωής και θανάτου» παίζουν ρόλο οι προσωπικότητες κι εκείνος «βροντοφώναξε» παρών, για να μείνει όρθιος ο Ήφαιστος/Αχιλλέας στη «μάχη» της παραμονής. Σε ένα πολύ σκληρό, κλειστό ματς με τη Σφήκα εκείνος συμπαραστάθηκε ιδανικά στο δίδυμο των Κεφαλά-Γκόβα κι έκανε τη διαφορά μέσα από τη «μάχη» της ρακέτας, σημειώνοντας 14 πόντους που μπορεί στο τέλος να σημαίνει μια ολόκληρη κατηγορία. Η δύναμη του Γιώργου Καραγιάννη «όπλισε» και τους υπόλοιπους.

5) Δημήτρης Μαλούκος (ΒΑΟΛ Χίου)

Ο... Κάζινς της Γ' Εθνικής έχει αποτελέσει το «βράχο» του ΒΑΟΛ σε μια εκπληκτική φετινή σεζόν με πολλά μεγάλα αποτελέσματα. Η ομάδα της Χίου προχώρησε ένα σπουδαίο θρίαμβο απέναντι στη Δάφνη κι εκείνος έδωσε τον τόνο, όντας δεσπιτικός στις δύο ρακέτες με 21 πόντους, που επιβεβαίωσαν πως είναι ένας εκ των κορυφαίων ψηλών αυτής της κατηγορίας. Ο Δημήτρης Μαλούκος, φυσικά, δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή του να πάει στο νησί, νιώθοντας άρχοντας και δικαίως.

Προπονητής: Κώστας Αμέντας (ΦΟ Βροντάδου)

Ανέλαβε να οδηγήσει την έτερη ομάδα της Χίου σε ένα όνειρο, αγωνιζόμενη στη Γ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε πολλά παιχνίδια ο ΦΟ Βροντάδου έφτασε πολύ κοντά σε μια σημαντική νίκη, στο δρόμο για την παραμονή της, αλλά η ώρα φαίνεται πως είχε έρθει στο Πικέρμι, όπου πέτυχε το δεύτερο και σωτήριο, όπως αποδείχθηκε «διπλό» της σεζόν, ζώντας το δικό του όνειρο. Ο Κώστας Αμέντας, ένας εργάτης του συλλόγου, έχει το δικό του μερίδιο.

 

 

 

Πηγή: Basketa.gr

12

image

image

 

Newsletter