twitter youtube google

 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 18:00
Εκτύπωση

12Τέλος Μαΐου  ο Δήμος Χίου  σε συνεργασία με τον Ναυτικό  Ομιλο μας υποδέχτηκαν και οργάνωσαν με μεγάλη  επιτυχία την παρουσίαση  της Ιστιοπλοϊκής Μεταφοράς στο Αιγαίο (AEGEAN CARGO SAILING) . Σήμερα  και πάλι  ο Δήμος προσφέρει σημαντική βοήθεια στο δεύτερο πέρασμα μας από τη Χίο που έχει σαν στόχο  να εμπεδώσουμε τις επαφές με παραγωγούς της Χίου για να αναπτύξουμε την μεταφορά με τα Πανιά και τον Άνεμο και να παρουσιάσουμε τη δράση μας και την ιστορία της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα  και παγκόσμια στα παιδιά των σχολείων (και στο κοινό γενικώτερα).



Με τη βοήθεια του Δήμου  Χίου έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνουν τουλάχιστον τρεις παρουσιάσεις την επόμενη εβδομάδα από 29 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στα Καρδάμυλα σε συνεργασία με τον Ναυτικό Ομιλο και το οικοτροφείο του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου.  Περιμένουμε άμεσα να ορισθούν οι ημερομηνίες για τις δύο άλλες παρουσιάσεις που θα γίνουν από 29 Οκτωβρίου στο Ναυτικό σχολείο Τ. Ε. Ε. Ν. στη Χίο  και σε συνεργασία με το Δήμο, τα σχολεία και το οικοτροφείο στις Οινούσσες.



Η παρουσίαση θα αναφερθεί και στο πρόγραμμα υποτροφιών ιστιοναυτικής εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ» της συνεργαζόμενης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΠΡΩΤΕΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με έδρα την Χώρα Άνδρου, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου 15 έως 18 ετών. Το  πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ» είναι μια εξομοίωση της πορείας της ζωής ενός ναυτικού από την αναζήτηση εργασίας μέχρι τον επαναπατρισμό του, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους και νέες, να ταξιδέψουν, και να εργαστούν σε ένα εκπαιδευτικό ιστιοφόρο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι εκπαιδευόμενοι-υπότροφοι παίρνουν μέρος σε βάρδιες και εργασίες στο πλοίο σαν ενεργό πλήρωμα, έρχονται σε επαφή με παραδοσιακή ναυτική τέχνη και αναπτύσσουν διαπροσωπικές σχέσεις.  

 



Λουκάς Γκουρτσογιάννης
Καπετάνιος  SAILMED. ORG

image

12

image

image

Newsletter