twitter youtube google

 

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 13:13
Εκτύπωση

imageΗ Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αναθέτει τη διεξαγωγή των 51ων Βαλκανικών Αγώνων στο Ν.Ο. Χίου.

Μετά την αδυναμία του Μαυροβουνίου να διεξαγάγει τους αγώνες του 2018 ,όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο των χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτούς, η Ομοσπονδία ανέλαβε την ευθύνη  της διάσωσης του ιστορικού θεσμού μέσα σε πολύ δύσκολη γι’ αυτήν περίοδο που οφείλεται στην απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να επιχορηγήσει μόνο με 50.000 ευρώ- έναντι 125.000 ευρώ – την 25μελή αποστολή της Ομοσπονδίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Aarhus , όπου οι αθλητές και οι αθλήτριές μας διεκδικούν την πρόκριση για του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στην προσπάθεια αυτή βρέθηκε στο πλευρό της ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα  μέλη της,  ο Ν.Ο. Χίου. Ο Ν.Ο. Χίου, μετά τη ρητή δήλωση της ΕΙΟ ότι αδυνατεί να καλύψει έστω και με ένα ευρώ το Πρωτάθλημα, αφού ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος της επιχορήγησής της για την αποστολή στο Παγκόσμιο,  μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κινητοποιήθηκε και πέτυχε την εξεύρεση του αναγκαίου κονδυλίου για τη συνολική οικονομική κάλυψη των Αγώνων με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου , του Δήμου Χίου ,αλλά και ιδιωτών χορηγών .

Η ΕΙΟ με ανακοίνωσή της θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Ν.Ο. Χίου ,το Πρόεδρό της Γιάννη Αναδιώτη και όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν την πρόσκληση και είναι βέβαιη ότι σ’ αυτήν την εθνικά πολύτιμη περιοχή θα λάβει χώρα μία άρτια διοργάνωση ,όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας ο Ν.Ο. Χίου.

12

image

image

Newsletter