twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 14:36
Εκτύπωση

12

Όλες οι δημοσκοπήσεις ως τώρα δείχνουν μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση με όλο το πολιτικό σύστημα να περνά σε νέα πιο βαθιά κρίση. Η αποχή είναι ένα μεγάλο πολιτικό μέγεθος, που πολύ κακώς αποδίδεται μόνο στην αδιαφορία και στους απολίτικους (που κι αυτό βεβαίως πολιτικό ζήτημα είναι).
 
Επίσης όλα δείχνουν πως η πλειοψηφούσα πλέον αποχή, όπως και η μη ψήφος (άκυρα/λευκά) είναι ένα σαφές στοιχείο και δείγμα κρίσης αντιπροσώπευσης και πολιτικής νομιμοποίησης του συστήματος. Ένα ηχηρότατο μήνυμα διαμαρτυρίας, δυσαρέσκειας και αποστροφής στο πολιτικό/κομματικό κατεστημένο και ειδικά όταν δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική αντιπρόταση σε αυτό. 
 
Πώς να σώσεις τέτοια πόλη, που ούτε τους καλούς ψηφίζει ούτε τους κακούς μαυρίζει;" Αριστοφάνης, Βάτραχοι 
 
Πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές, και όχι πριν δύο, οκτώ μήνες ή ένα χρόνο που έγιναν σχετικές παρεμβάσεις (βλέπε εδώ :1) 5/4/2024 :https://www.facebook.com/share/p/DFoo66Br7kYUy6kh/
3) 10/7/2023 :https://www.aristerorevma.gr/archives/16517?fbclid=IwAR1Tpb9_FbovLlrnVlzhwRjStEHrEWgjB5Dn-q6SUSndzo9k1XVJJ2bnyR8) μια από τα ίδια: πέντε+ στους δέκα πολίτες (50%+) ΔΕΝ έχουν αποφασίσει ΑΝ και ΤΙ να ψηφίσουν.
 
''Τα σμήνη των γραφειοκρατών
Δεν μπορούν να εξολοθρευτούν
Εδώ και τώρα. 
Θα χρειαστούν
Πολλά λουτρά
Και πολύ σαπούνι.''
Β. Μαγιακόφσκι
 
Καμία αυταπάτη για τη φύση και τον χαρακτήρα της ΕΕ, όπως και για τις εκλογικές επιλογές καθαυτές. Η ΕΕ δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ το σπίτι των λαών. Η νύχτα θα έχει διάρκεια αλλά και η ιστορία δεν έχει τέλος, μόνο αρχή. Κανένας συμβιβασμός με την παρακμή. Μόνη ανάσχεση η ριζική πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Προχωράμε ο καθένας όπως ξέρει και μπορεί. Νικητές, νικημένοι, τις περισσότερες φορές λίγο και από τα δύο, όμως όρθιοι. Με τα δύο πόδια κι όχι με τα τέσσερα, και άλλοτε με φτερά.
 
Υ.Γ "Όταν ψηφίζετε αυτούς που σας πτώχευσαν, ενώ οι ίδιοι δεν πτώχευσαν, να πάτε σε ψυχίατρο." 
P. Coelho
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Βασίλης Μαυρέλος
 
Χίος 5/6/2024
 

12

image

image

Newsletter