twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 14:39
Εκτύπωση

12

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς επιπόλαια και εθνικά ανεύθυνα από την πλευρά της Κυβέρνησης, οι επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου υποβιβάστηκαν σε «δημοψήφισμα» δημοφιλίας του Πρωθυπουργού, όταν κάθε πενταετία που περνά από ευρωεκλογή σε ευρωεκλογή, ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου ολοένα και ενισχύεται και επηρεάζει πολύ αποφασιστικά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Αυτό, δηλαδή η εθνική διάσταση των ευρωεκλογών, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη.

Από την άλλη έχουμε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, απόντα και για τα επόμενα τρία χρόνια από την Βουλή, απολύτως απροσδιόριστης πολιτικής ατζέντας, απολύτως απροσδιόριστου πολιτικού έρματος.

 

Φίλες και φίλοι,

Στις 10 Ιουνίου θα έχουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό με Πρωθυπουργό ο οποίος από το πολιτικό χαστούκι που θα δεχθεί θα εξωθηθεί, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και η παράταξή του, σε ακόμα μεγαλύτερη αδιαφορία για τους πολλούς και ισχυρότερο εναγκαλισμό με τους λίγους, το 1% που κατέχει το 1/4 του πλούτου της Ελλάδας.

Αναπόφευκτα, οι προς τα αριστερά της ΝΔ πολιτικές δυνάμεις, η λεγόμενη κεντροαριστερά θα αναζητήσει συγκλίσεις για κυβερνητική πρόταση που θα έχει καταστεί αναγκαία και προφανής.

Επομένως, το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου είναι διπλό: επιλογή πολιτικών δυνάμεων και ευρωβουλευτών που θα κληθούν να υπηρετήσουν την επόμενη πενταετία αποτελεσματικά κοινωνικές και εθνικές πολιτικές και καθαρό μήνυμα ποιος θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για ένα ισχυρό, πατριωτικό, κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης.

Οι αταλάντευτες και καθαρές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την πορεία και την ανόρθωση της Ευρωπαϊκής ένωσης και την ευημερία των λαών της, η διαχρονικά πατριωτική και αναμφισβήτητα μεταρρυθμιστική εθνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την ικανοποίηση και των δύο στόχων.

 

ΓΡΑΦΕΙ: Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Βουλευτής Χίου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

12

image

image

Newsletter