twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 08:16
Εκτύπωση

12

Αγαπητοί συνεργάτες εκπαιδευτικοί, σεβαστοί γονείς,  αγαπημένοι μαθητές μας,

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί ελπίδες και προσδοκίες για νέες κατακτήσεις και επιτεύγματα.

Η ευόδωσή τους είναι δυνατή, εφόσον όλοι οι κρίκοι της εκπαιδευτικής αλυσίδας εργαστούμε συντονισμένα και μεθοδικά ως ομάδα.

Ως εκ τούτου,

Αναμένουμε  από το καθόλα άξιο εκπαιδευτικό προσωπικό μας να συνεχίσετε να καινοτομείτε, να πειραματίζεστε, να επιμορφώνεστε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που φροντίζουμε να δημιουργείται, να ενισχύετε με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια της Μονάδας σας, να επιδείξετε τον ίδιο απαράμιλλο ενθουσιασμό και αφοσίωση στο έργο σας, ξεπερνώντας τις υπαρκτές δυσκολίες και δυστοκίες -εσωτερικές και εξωτερικές-.

Θέλουμε να συνεχίσετε να είστε η γέφυρα για τους μαθητές σας από τον σταδιακό  απογαλακτισμό τους  στη διαμόρφωση υπεύθυνων προσωπικοτήτων με υγιή αξιακό κώδικα!

Στο δύσκολο αυτό διακύβευμα, να είστε βέβαιοι για την αέναη στήριξη και υποστήριξη της ΔΙΠΕ Χίου.

Απευθυνόμενος στους γονείς των μαθητών μας, ζητάμε να εμπιστευτείτε τους εκπαιδευτικούς των 69 μονάδων μας (νηπιαγωγείων και δημοτικών  σχολείων), να επικοινωνείτε και να συνεργάζεστε μαζί τους στην εκπόνηση κοινών σχεδίων δράσης, να ενεργοποιηθείτε στα συλλογικά σας όργανα.  

Η ΔΙΠΕ Χίου είναι πάντα εδώ να σας υποδεχτεί με χαρά, να ακούσει με προσοχή και ενσυναίσθηση τα ζητήματά σας, να διατυπώσετε προτάσεις και ιδέες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολείων μας.

Να είστε βέβαιοι, η ΔΙΠΕ Χίου δεν θα μείνει στην καταγραφή των θεμάτων που σας απασχολούν, αλλά θα προχωρήσει στην αξιολόγησή τους και τη λήψη των πλέον αποτελεσματικών αποφάσεων, όπως έχει αποδείξει και ως οφείλει.

Η άριστη συνεργασία και τακτικότατη επικοινωνία μας κατά την προηγούμενη χρονιά, είμαι βέβαιος θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω προς όφελος των μαθητών μας.

Απευθυνόμενος στους αγαπημένους μας μαθητές,

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, οι δάσκαλοί σας με την αγάπη τους σε σας, την κατάρτισή τους, τη συνεχή ενίσχυση της επιστημονικής τους υπόστασης, προσπαθούν, μοχθούν καθημερινά, αφενός να μην στερηθείτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της παιδικότητάς σας, αφετέρου να σας προσφέρουν εκτός από γνώσεις, τις αναγκαίες εκείνες δεξιότητες, ικανότητες και αξίες που θα αποτελέσουν ασφαλές όχημα να σταθείτε και να ευημερήσετε στον απαιτητικό κόσμο μας.

Τα κλειδιά, η τύχη της πατρίδας μας σταδιακά θα περάσουν σε σας. Αυτό που θέλουμε, αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μας ξεπεράσετε, να γίνετε καλύτεροι από εμάς, κληροδοτώντας στις επόμενες γενιές πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που εμείς σας παραδίδουμε.  Θέλουμε να λειτουργείτε ως καλοδουλεμένη ομάδα, να ακούτε, να σέβεστε και να αγαπάτε τους γονείς και τους δασκάλους σας, να θέτετε συνεχώς στόχους και να τους πετυχαίνετε, προτάσσοντας τις αρετές της ισονομίας και της ευγενούς άμιλλας

Αγαπητοί συνεργάτες εκπαιδευτικοί, σεβαστοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές,

Η ΔΙΠΕ Χίου στο αδιαπραγμάτευτο δόγμα της  ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, σας καλεί να προχωρήσουμε μαζί με στόχευση την ανάπτυξη/εξέλιξη των ανθρώπων της (μαθητών και εκπαιδευτικών) και  την ποιοτική αναβάθμιση της Χιακής Εκπαίδευσης.

Από καρδιάς, η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, να είναι η καλύτερη!

Η καλύτερη μέχρι την επόμενη!

 

 

Με τιμή

ΔΙΠΕ ΧΙΟΥ

Γιάννης Ρες

12

image

image

Newsletter