twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 20:59
Εκτύπωση

12

Με αφορμή πρόσφατα άρθρα στον τοπικό τύπο για την (αυτονόητη) πρόσβαση ΑΜΕΑ σε χώρους όπως η βιβλιοθήκη Κοραή ή οι χώροι παροχής ιατρικών υπηρεσιών και με δεδομένο ότι διανύουμε (παρατεταμένη) προεκλογική περίοδο θα πρέπει να απαιτήσουμε ως τοπική κοινωνία και την ΕΞΙΣΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους σχολικούς χώρους.

Τα περισσότερα σχολεία της Χίου δυστυχώς δεν διαθέτουν υποδομές για ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ, αποτελώντας ντροπή για την κοινωνία μας.

Κάποια από αυτά παρέχουν μόνο μερική πρόσβαση στο ισόγειο του κάθε κτηρίου, κάτι που κατηγοριοποιεί ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, καθώς είναι αποκλεισμένοι από το αυτονόητο δικαίωμα παρουσίας τους σε οποιοδήποτε κομμάτι του σχολικού χώρου.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ μαθητές να χωρίζονται από συμμαθητές και φίλους κατά τη μετάβαση τους από Δημοτικό σε Γυμνάσιο ή από Γυμνάσιο σε Λύκειο λόγω έλλειψης υποδομών εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να δεσμευτούν Δήμος, Σχολικές Επιτροπές και όσοι θέλουν την ψήφο μας ότι το Σεπτέμβριο όλα τα σχολεία θα έχουν δυνατότητα καθολικής πρόσβασης για μαθητές και καθηγητές με κινητικά προβλήματα.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Κώστας Κουφοπαντελής

Μαθηματικός

Υ.Γ. Ας μην τολμήσει κανείς να πει ότι τα κτήρια είναι διατηρητέα, παραδοσιακά κλπ. Να τα κάνετε μουσεία τότε και όχι σχολεία.

12

image

image

Newsletter