twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 09:41
Εκτύπωση
Υπάρχει η παραδοχή ότι το φράγμα είναι κορυφαίο έργο για το νησί μας γιατί θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού. Διαβάσαμε ότι τελείωσαν τα έργα σκυροδέτησης του μανδύα και σύντομα θα γίνουν εγκαίνια. Τα εγκαίνια βέβαια δεν μου λένε τίποτα ειδικά όταν είναι μέρος του προεκλογικού αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι για προεκλογικούς λόγους έκανα εγκαίνια σε έργα αφίσες. Αν δεν δω νερό δεν πιστεύω τίποτα.
 
12
Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν όργανα για την αντισεισμική προστασία του φράγματος, αντλιοστάσια, κ.α. Μετά θα παραδοθεί στην ΔΕΥΑΧ, η οποία πρέπει να μας ενημερώσει από την στιγμή της πλήρωσης με νερό πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό, αν τελικά βγουν οι μετρήσεις κατάλληλες, και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό για ύδρευση και όχι μόνο για άρδευση. Γιατί από πληροφορίες που έχω λάβει θεωρώ ότι το νερό του φράγματος προορίζεται μόνο για άρδευση. Πρέπει να διευκρινιστεί αν και με ποια κριτήρια το νερό μπορεί να δωθεί για ύδρευση.
 
Ένα ακόμη βήμα έγινε για την ολοκλήρωση του έργου που είναι σημαντικότατο για το νησί μας. Μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στα τόσα που έβαλαν οι προηγούμενοι και θα βάλουν και οι επόμενοι. Το τέλος του έργου είναι μακριά ακόμα, όσα εγκαίνια και αν κάνουν, όσες ανακοινώσεις και αν βγάλουν, όσες προεκλογικές φιέστες με αλληλοευχαριστίες και αν παρακολουθήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι και φέτος και του χρόνου η Χίο θα αντιμετωπίσει έλλειψη νερού παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των υπευθύνων περί τοποθέτησης νέων αφαλατώσεων και νέων γεωτρήσεων κ.λ.π. Άνθρακας ο θησαυρός.
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΙΣ. ΑΜΕΝΤΑΣ

12

image

image

Newsletter