twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 18:02
Εκτύπωση
Οι φίλες και οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι έχω μεγάλη αδυναμία, το να διατηρώ ακόμη και το παραμικρό στοιχείο και όταν έχει και ιδιαίτερη αξία κάνω πλαστικοποίηση.
 Γιατί κάνω αυτόν τον πρόλογο; Διότι τον Ιούνιο του 2011 ήθελε η Ιουλία να πάμε στην Σμύρνη και τις αλησμόνητες ελληνικές πατρίδες. Γι’ αυτό αναγκάστηκα ν’ αλλάξω ταυτότητα που την είχα από 13/1/1973 και γράφει πάνω «Βασίλειον της Ελλάδος», χριστιανός ορθόδοξος και το βασικότερο επάγγελμα « Λογιστής», στοιχεία που έχουν εξαφανισθεί από τις σημερινές ευρωπαϊκές ταυτότητες.
 
Φυσικά έβγαλα έγχρωμη φωτοτυπία και την πλαστικοποίησα και την έχω στο αρχείο μου σαν αρχαιολογικό ιστορικό στοιχείο: «Επάγγελμα – Λογιστής» και τι δεν μου θυμίζει, ήταν το πρώτο μου επίσημο επάγγελμα από 16 χρονών που ξεκίνησα την καριέρα της ζωής μου με πληθώρα εν συνεχεία και άλλων επαγγελμάτων που έχουν καταγραφεί στα βιβλία μου.
 
Από 10 Ιουνίου 2015 παρακολουθώ το κάθε τι που συμβαίνει με το μεταναστευτικό και έχω γράψει και δημοσιεύσει στον τοπικό τύπο και διαδικτυακά το πρώτο μου άρθρο σχετικά και μέχρις σήμερα ακολούθησαν πάμπολλα. Στην κυριολεξία έχω πλέον αηδιάσει με την επικρατούσα κατάσταση διότι έχω καταλάβει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα τεράστια παιχνίδια που παίζονται στην διεθνή σκακιέρα.
 
Πρόσφυγες στο ''Βουνάκι'' - Καλοκαίρι 2016
 
Καθημερινά περπατώ στους δρόμους της Χίου στις πλατείες, στις παραλίες και βλέπω, ακούω και αφουγκράζομαι τα τεκταινόμενα γύρω απ’ αυτήν την βαριά κερδοσκοπική βιομηχανία, έτσι πλέον χαρακτηρίζω μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες των υπουργών μετανάστευσης για τα (30) τριάντα εκατομμύρια ευρώ που πρόκειται να ξοδευτούν για να φτιάξουν νέο κέντρο φιλοξενίας στον σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ;)
 
Και σαν μικρός λογιστάκος μου  μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά και αναρωτιέμαι και αρχίζω να θέτω τα ακόλουθα ερωτήματα και προκαλώ και προσκαλώ κάθε αρμόδιο εάν έχει τόλμη ν’ απαντήσει!!!
 
1.   Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί στην ΒΙΑΛ; Και από ποιου τις τσέπες;  Ήταν δωρεές από πετρελαϊκές εταιρείες και υλοποιήθηκαν από τον στρατό;
 
2      - Πόσους πρόσφυγες μετανάστες, λαθρομετανάστες ευρίσκονται στον\ νησί? Γιατί για κάθε κεφάλι καταβάλλονται ανάλογα κονδύλια. Και είναι άλλο 4.500 κεφάλια και άλλο 2.100 ή και λιγότερα;
 
3 - Γιατί η τροφοδοσία έρχεται εκτός Χίου και είναι για πέταμα στον κάδο απορριμμάτων διότι δεν τρώγονται;
Γιατί με τα 30 εκατομμύρια που θέλουν να δαπανήσουν στον σκουπιδότοπο για να φτιάξουν νέο κέντρο φιλοξενίας δεν αγοράζουν σε πολλά σημεία της Ελλάδος τουλάχιστον 30 πολυκατοικίες να σπιτώσουν τις οικογένειες με παιδιά των προσφύγων;
 
ο καταυλισμός, παρά την Ιχθυόσκαλα
 
Οι λαθρομετανάστες και παρεμβατικοί να σταλούν πίσω από εκεί που μας ήρθαν. Είναι μαχαιροβγάλτες και εγκληματίες και προκαλούν και παρενοχλούν ακόμη και τις ντόπιες γυναίκες.
β - Οι αρμόδιοι που προτείνουν και θέλουν τον σκουπιδότοπο για νέο κέντρο φιλοξενίας, θα πήγαιναν έστω και για μια μέρα τα παιδιά τους και την οικογένεια τους να μείνουν πάνω σ’ αυτό το ηφαίστειο που το υπέδαφος βράζει από τις ζυμώσεις των χιλιάδων  τόνων σκουπιδιών?
γ - Πόσο μισθό λαμβάνουν οι εκατοντάδες υπάλληλοι  που κυκλοφορούν σαν γορίλες με πολυτελέστατα αυτοκίνητα και διαμένουν σε ακριβά διαμερίσματα και σε ξενοδοχεία Μ.Κ.Ο. FRODEX και τόσες άλλες που δεν γνωρίζουμε από πού κρατά η σκούφια τους και μας κάνουν τα αφεντικά στον τόπο μας; ενώ οι Χιώτες που έχουν  προσλάβει παίρνουν μόνο 400 ευρώ και καθαρά δεν τους μένουν ούτε 300 ευρώ.
 
δ - Έχουν πρήξει και έχουν σκάσει στην κυριολεξία τις τοπικές  μας ένστολες διοικήσεις που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις.
 
ε -  Σε ποια παράγραφο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας γράφει ότι οπωσδήποτε πρέπει  οι μετανάστες να παραμένουν μόνιμα πάνω στα νησιά και να μην διασκορπίζονται σ’ όλη την Ελλάδα; Ίσως για να είναι εγκλωβισμένοι και να μην μπορούν να διαφύγουν στην Ευρώπη;
 
ο καταυλισμός της Σούδας
 
Και καταλήγω με τους λογιστικούς συλλογισμούς μου, που η μεγάλη μου φαντασία και το μυαλό μου επεξεργάζονται, μήπως πράγματι η ιστορία αυτή του λαθρομεταναστευτικού την ονομάζω έτσι πλέον, γιατί οι 8 στους 10 μετανάστες δεν είναι Σύριοι ούτε από εμπόλεμη ζώνη, αλλά από άλλα έθνη και κράτη της Αφρικής και της Ανατολίας, είναι μια βαριά κερδοσκοπική βιομηχανία που παίζει ταμπούρλο στις πλάτες των κατατρεγμένων ψυχών, παιδιών, γυναικών κλπ αλλά και του ντόπιου πληθυσμού μας!!!
 
                         ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
             ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ
                          ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ !
 
 
 
 
Γράφει: ο Λ. Πυκνής
 

12

image

image

Newsletter