twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 20:02
Εκτύπωση

12

Το προηγούμενο διάστημα είχαν διαρρεύσει σε παραπολιτικό επίπεδο πάρα πολλά για την ανασυγκρότηση – ανασχηματισμό που ετοίμαζε ο Στ. Κάρμαντζης πριν συμπληρώσει ένα έτος διοίκησης, τελικά αυτό που έγινε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ως μίνι λίφτινγκ. Συγκεκριμένα η μόνη κίνηση που έκανε ο Στ. Κάρμαντζης στη σκακιέρα ήταν να ορίσει ως Αντιδήμαρχο Αμανής τον Κ. Ζωάνο, που ωστόσο παραμένει και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα απολαμβάνει τα προνόμια και των δύο θέσεων (αντιμισθίες κτλ). Ίσως, βέβαια, να ετοίμαζε και την είσοδο στις Αντιδημαρχίες και των Βεργίτση και Μπελέγρη, αλλά μετά την κατακραυγή να φοβήθηκε πολιτικά και να επέλεξε να το κάνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

Σε ο,τι αφορά τον ορισμό Ζωάνου και ως Αντιδημάρχου για τον ίδιο είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και σίγουρα η επιβράβευση αυτή του Στ. Κάρμαντζη τον τίμα. Είναι γεγονός ότι ο Κ. Ζωάνος είναι από τους πιο πιστούς του Στ. Κάρμαντζη, κάτι που δείχνει και η παραμονή του στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου. Ωστόσο, από την άλλη τι μήνυμα στέλνει η διπλή επιλογή Ζωάνου στο εσωτερικό της Σύμπραξης Δημιουργίας; Οι αναγνώσεις πολιτικά είναι δύο και δεν υπάρχουν άλλες! Είτε ο Στ. Κάρμαντζης δεν εμπιστεύεται πολιτικά τους υπολοίπους του Συνδυασμού του είτε δεν θωρεί ότι έχουν την πολιτική ικανότητα να φέρουν σε πέρας τη διοίκηση Λιμενικού Ταμείου.

 

Ο Στ. Κάρμαντζης πάντως έχει στον Συνδυασμό του, μπορούμε να πούμε, κάποια βαριά ονόματα που μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιήσει σε θέσεις ευθύνης. Πρώτος και καλύτερος ο Δ. Μεσολογγίτης με μακρά πορεία και εμπειρία στον Δήμο Αγ. Μηνά, ο Σ. Βουγαζιανός, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής πολιτικού γραφείου και συγκεκριμένα του Γ. Πίττα, ο Στ. Βασιλάκης που ήταν δ/ντης τράπεζας, ο Χρ. Μπελλές που έχει διατελέσει πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, ο Α. Μπουσέκας με μεγάλη και αυτός εμπειρία στον Δήμο Καρδαμύλων, ο Ζ. Μαϊστράλης με ισχυρή συνδικαλιστική παρουσία σε ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο, ο Ν. Αγραφιώτης με πλούσια πολιτική εμπειρία και τέλος μια σειρά από νέα και με καλή μόρφωση στελέχη που θα μπορούσε να τους δοκιμάσει, όπως οι: Λ. Μπουμπούλης, Χρ. Μακροκάνης, Θ. Σαραντάκης, Φ. Κουμελάς, Ε. Κωνσταντινίδη κ.α.

 

Μένει να φανεί αν αυτή η πολιτική κίνηση του Στ. Κάρμαντζη τον ευνοήσει ή φουντώσει τους ψιθύρους στο εσωτερικό του Συνδυασμού του.

 

 

 

 

Γράφει: ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter