twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 16:32
Εκτύπωση

12

Η Υποθετική Ιστορία είναι μια κατεύθυνση της επιστήμης της Ιστορίας, η οποία μέσω υποθετικών ερωτημάτων «Τι θα είχε συμβεί εάν;» εξετάζει τις αιτιακές σχέσεις που επηρεάζουν τα ιστορικά γενόμενα.

 

Στο υποθετικό ερώτημα: Αν η Χίος θα ήταν καλύτερα με βουλευτή τον Στ. Μιχαηλιδη; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν πολύ καλύτερα, ειδικά στο μεταναστευτικό.

 

Ο Ν. Μηταράκης προεκλογικά είχε μια θέση σωστή για την τοπική κοινωνία και τους πολίτες που έχουν «κουραστεί» από τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττουν χρόνια τώρα το νησί. Ωστόσο μόλις εξελέγη Βουλευτής και ειδικά από την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου άλλαξε πολιτική προσέγγιση επί του θέματος, κάτι που είχε ως αποκορύφωμα τα σοβαρά επεισόδια και την καταστολή μέσω των ΜΑΤ, που οι ευθύνες βαραίνουν τον Ν. Μηταράκη.

 

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο με δηλώσεις του Ν. Μηταράκη για το μεταναστευτικό πριν η Ν.Δ. αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου και στα βίντεο αυτά δεν αναφέρεται πουθενά η δημιουργία υπερδομής στο Αίπος και η σύνδεση με το κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

 

Επιστρέφοντας στον Στ. Μιχαηλίδη και στα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ChiosPress διαφαίνεται μια στάση συνεπής στο μεταναστευτικό. Φυσικά ο κ. Μιχαηλίδης δεν είναι κυβερνητικός βουλευτής αυτή την ώρα, ωστόσο είναι 1ος επιλαχών Βουλευτής της Χίου και παρόλα αυτά έχει το πολιτικό θάρρος να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται πολιτικά για τον ίδιο.

 

 

Γράφει: ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

12

image

image

Newsletter