twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 09:38
Εκτύπωση

12Ο Ν. Μηταράκης, έχοντας την απλόχερη στήριξη του Στ. Κάρμαντζη και του Μ. Βουρνού, δημιούργησαν μια δομή καραντίνας, όπως την ονόμασαν, στο συγκρότημα της Αλήθειας, στη Λευκωνιά. Η Δομή αυτή κάθε μήνα στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο ένα πολύ υψηλό ενοίκιο, αλλά και κάποιες επιπλέον δαπάνες για να διαμορφωθεί!

 

Η δομή αυτή τελικά χρειάζεται;

Μέχρι στιγμής δε χρειάζεται και πιστεύουμε ότι δε θα μπει μέσα ούτε ένας μετανάστης, αφού στο εν λόγω κτίριο δεν μπορεί να γίνει καραντίνα, εκτός και αν διατεθούν τεράστια ποσά και μετατραπεί σε ξενοδοχείο! Επίσης το Λιμενικό από τον Μάρτιο με πολιτικές εντολές προφανώς, επαναπροωθεί στην Τουρκία τους λίγους μετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν στη Χίο!

 

Υπήρχε εναλλακτική λύση για καραντίνα;

Φυσικά και υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, που δε θα στοίχιζαν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Για παράδειγμα η Ύπατη Αρμοστεία είχε πρόθεση να ενοικίαση πλοίο! Επίσης η Αυστρία έστειλε δεκάδες κοντέινερ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό της καραντίνας.

 

Ενοικίαση χώρου στέγασης υπηρεσίας ασύλου:

Αυτό επιβεβαιώνει έτι περισσότερο ότι η ενοικίαση του Συγκροτήματος της Αλήθειας είναι αχρείαστη. Ουσιαστικά κατασπαταλείται δημόσιο χρήμα! Αν το Συγκρότημα της Αλήθειας σε δεύτερη φάση χρησιμοποιούταν ως γραφεία για την υπηρεσία του Ασύλου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η ενοικίαση της. Αυτή τη στιγμή Μηταράκης – Κάρμαντζης – Βουρνούς είναι διπλά εκτεθειμένοι! Ειδικά από τη στιγμή που ενοικίαση έχει αυτό το εύρος μηνών!

 

Είναι πολιτικό ή επιχειρηματικό το ζήτημα της ενοικίασης του συγκροτήματος Αλήθειας;

Είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι επιχειρηματικό. Ο ιδιοκτήτης της Αλήθειας, Γ. Τζούμας είναι επιχειρηματίας και έχει κάθε δικαίωμα να αξιοποιεί την περιουσία του όπως εκείνος πιστεύει ότι τον συμφέρει καλύτερα. Ωστόσο οι Μηταράκης, Κάρμαντζης και Βουρνούς είναι πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι με την ψήφο των πολιτών για να τους εκπροσωπούν βάσει του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν καταγγελθεί από πολιτικούς - αιρετούς ότι διέπραξαν μεθοδεύσεις και είναι χαρακτηριστική η δημόσια τοποθέτηση της αδερφής του Μαν. Βουρνούς που έκανε λόγο για πολλά χρήματα που έχουν όνομα αυτοί που θα τα μοιραστούν. Επίσης χαρακτηριστική είναι δημόσια δήλωση του Γ. Καραβασίλη ότι ο Στ. Κάρμαντζης ενήργησε σαν μεσίτης για να ενοικιάσει το ακίνητο του κ. Τζούμα.

 

Τι χρειάζεται η Χίος;

Η Χίος δε χρειάζεται καμία νέα δομή και επιπρόσθετα να ξεκινήσει η σταδιακή αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ μέχρι το τελικό κλείσιμο της;

 

 

Γράφει: ο Σχολιαστής

1+1=....

12

image

image

Newsletter