twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 16:56
Εκτύπωση

12

Εν μέσω Κορονοϊού η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη προχώρησε σε αναθέσεις τόσο για να καλυφτούν με σύρματα τα σπίτια γύρω από την Παναγιά και τον Αγ. Μάρκο λόγω ρουκετοπόλεμου όσο και για την αγορά στολισμού για το Πάσχα.

 

Όταν η ChiosPress ανέδειξε το θέμα από το γραφείο τύπου του Δημάρχου έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση και με την οποία ανακαλούσαν τις αναθέσεις. Ωστόσο σε ό,τι αφορά την προστασία των σπιτιών και των ναών για τον ρουκετοπόλεμο ο Εργολάβος ξεκίνησε κανονικά τις εργασίες του και σταμάτησε αργότερα, οπότε λογικά (όπως έγραψε ο Αντιδήμαρχος, Σ. Ντομάτας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) θα πληρωθεί για ό,τι έκανε. Δηλαδή θα πεταχτούν ουσιαστικά στα σκουπίδια λεφτά του Χιώτη Δημότη!

 

Για το γεγονός αυτό η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη δεν έχει καμιά δικαιολογία, καθώς αρκετές μέρες πριν και χωρίς να υπάρχει η έξαρση και τα μέτρα που πάρθηκαν μετά, είχε αναβληθεί η Μόστρα! Είναι επομένως απορίας άξιο για πιο λόγο ξεκίνησαν οι εργασίες για τον Ρουκετοπόλενο, ενώ ήδη είχαν κλείσει τα σχολεία και είχαν ανακοινωθεί επιπρόσθετα μέτρα (κλείσιμο επιχειρήσεων κ.α.).

 

Σε ό,τι αφορά το χρονοβόρο του έργου, καταρχάς σημειώνουμε ότι η Κινέζοι έχτισαν νοσοκομείο σε 10 μέρες και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη δεν μπορούσε να ντύσει δύο εκκλησίες και μερικά σπίτια με σύρμα στο ίδιο χρονικό διάστημα (10 μέρες). Ακόμη και εάν ένας εργολάβος δεν μπορούσε να το κάνει, θα μπορούσε να κάνει ανάθεση σε περισσότερους. Άλλωστε πρόκειται για έργο με ανάθεση.

 

Εκτός από την ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο τύπου του Δημάρχου και κάποια σχόλια του Αντιδήμαρχου, Σ. Ντομάτα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καλό θα ήταν να βλέπαμε και την απαιτούμενη αυτοκριτική…

 

Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο, πετιούνται λεφτά του Χιώτη Δημότη και το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν στη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είναι να πληρώσουν από την τσέπη τους τον εργολάβο, αφού άφησαν τον εργολάβο να ξεκινήσει το έργο που κοστολογείται σε περίπου 23.000 ευρώ! Ο Δήμαρχος Χίου λαμβάνει περίπου μεικτό μισθό 3.000 ευρώ και ο Αντιδήμαρχος περίπου μεικτό μισθό 1700 ευρώ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter