twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 20:33
Εκτύπωση

12Στις περασμένες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στο νησί ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Πρ. Μανωλάκης κυριάρχησε, με τον Νότη Μηταράκη να μην μπορεί αναπτύξει κάποια κομματική δυναμική. Ο μόνος που τότε είχε καταφέρει να σπάσει τη γραμμή του Πρ. Μανωλάκη και να εκλεγεί ήταν ο Μαν. Αγγούλες, αλλά από εκεί και πέρα ουδείς.

 

Στις επικείμενες εκλογές της ΝΟΔΕ τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Καταρχάς ο Πρ. Μανωλάκης δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος, αφού συμπλήρωσε τις δύο θητείες, ενώ ο Ν. Μηταράκης έχει ζυμωθεί περισσότερο με τους κομματικούς της Ν.Δ. στο νησί και έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν μηχανισμό.

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου τον ανέδειξε νικητή, αλλά δεν μπορεί να είναι και ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο Ν. Μηταράκης είχε ένα τεράστιο για τα τοπικά δεδομένα επιτελείο μαζί του, παρόλα αυτά την ανάσα του Μιχαηλίδη την ένιωσε και πάλι.

 

Στον στρατηγικό σχεδιασμό του Βουλευτή, που πάντα κινείται μεθοδικά, φαίνεται ότι είναι και η άλωση της ΝΟΔΕ Χίου, στην οποία δεν έχει ερείσματα. Ωστόσο εφόσον καταφέρει να την ελέγξει με άτομα του περιβάλλοντός του θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Ν.Δ. στο νησί.  Ο Ν. Μηταράκης κινήθηκε νωρίς και προσπάθησε να βγάλει μπροστά τον πρώην πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, Γ. Γεωργιάδη.

 

Εσχάτως έγινε μια προσέγγιση Μανωλάκη και Μηταράκη, η οποία είναι άγνωστο αν θα εξελιχθεί σε κάποια συνεργασία ή συμμαχία. Ταυτόχρονα έρχονται στο προσκήνιο και άλλα ονόματα που φέρονται να ενδιαφέρονται για τη θέση του προέδρου. Μεταξύ των ονομάτων αυτών έντονα ακούγεται τελευταία αυτό του Χρ. Καραχάλιου, με τον ίδιο μέχρι στιγμής να μη προχωρά σε κάποια κίνηση που να δείχνει αυτή την πρόθεση. Επίσης ακούγεται το όνομα του Κ. Αλέρτα, που επί σειρά ετών βρέθηκε σε κομματικές θέσεις δίπλα στον Πρ. Μανωλάκη. Ενώ δε θα πρέπει να λησμονείται και η περίπτωση του Π. Καμπούρη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος στη ΝΟΔΕ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

12

image

image

Newsletter