twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 19:08
Εκτύπωση

12Ο Π. Λαμπρινούδης μετά από μια μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση κατέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας την εκλογή του στη βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

 

Η πορεία του Π. Λαμπρινούδη ξεκινά το 1989, όταν εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος Καμποχώρων, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 2002. Μάλιστα, στις εκλογές του 1998, δεν είχε βρεθεί κανένας που να θέλει να βάλει αντίπαλος του και έτσι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος στα Καμπόχωρα. Εξελέγη δήμαρχος με το ασύληπτο 98%, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν τον ψήφισαν. Το 2002 εκλέγεται νομάρχης και το 2006 επανεκλέγεται από την πρώτη Κυριακή. Το 2010 εξελέγεται επίσης από την πρώτη κυριακή δήμαρχος Χίου, ενώ το 2014 απέτυχε να επανεκλεγεί.

 

Ο Π. Λαμπρινούδης ήταν ο πρώτος Χιώτης που κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β. Αιγαίου, καθώς μέχρι τότε εκλέγονταν Μυτιληνιοί. Έχει ακόμη διατελέσει πρόεδρος της ΤΕΔΚ Χίου και πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου.

 

Ο Π. Λαμπρινούδης ως αυτοδιοικητικός είχε μεγάλη διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να μιλήσει, χωρίς αγκυλώσεις, με όλους. Σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι το μεγάλο όπλο του ΚΙΝΑΛ για να πάρει πίσω την έδρα της Χίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός ότι ο Α. Μιχαηλίδης, που ψήφισε συν τοις άλλοις το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει βοηθήσει πολιτικά το νησί.  

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

12

image

image

Newsletter