twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 18:14
Εκτύπωση

imageΗ ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει ως επακόλουθο την ανεργία, οδηγεί δεκάδες νέους και νέες από τη Χίο στο εξωτερικό. Τα στοιχεία είναι τρομακτικά, καθώς μόνο από το Θολό Ποτάμι το τελευταίο διάστημα και μόνο προς τον Καναδά έχουν μεταναστεύσει 35 άτομα νεαρής ηλικίας. Ο Καναδάς ήταν η Χώρα που είχε υποδεχτεί μεγάλο αριθμό Θολοποταμούσων τις δύσκολες δεκαετίες του ’60 και του ‘70, οπότε πλέον μπορούμε να μιλάμε για δεύτερο κύμα μετανάστευσης.

 

Το χωριό έχει απογυμνωθεί σε τέτοιο βαθμό από νεολαία, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού δεν έχει πλέον Θολοποταμούσους αθλητές για να συμμετάσχει στο επόμενο τοπικό πρωτάθλημα.

 

Την ίδια στιγμή που δεκάδες Χιώτες και Χιώτισσες αναγκάζονται να φύγουν από το νησί προκειμένου να βρουν εργασία, τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα έχουν φροντίσει να βρίσκονται στη Χίο εκατοντάδες λαθρομετανάστες που ζουν στη ΒΙΑΛ, καθώς και αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών που ζουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια. Μ' αυτό τον τρόπο έχουμε αντικατάσταση πληθυσμού σε βάρος του ελληνικού στοιχείου, σε ευαίσθητες γεωστρατηγικά περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι και η Χίος.

 

Με απλά λόγια η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει και να φροντίσει τον μόνιμο – νόμιμο πληθυσμό της, θα συντηρεί τους χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που φτάνουν λαθραία στη Χώρα…;

 

 

 

 

 

Γράφει: ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

 

 

12

image

image

Newsletter