twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 16:40
Εκτύπωση

image

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» και σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», οργανώνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρα 19:30), τη μουσικοχορευτική παράσταση «Καρσί», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων και εφήβων του «Φάρου» θα χορέψουν παραδοσιακούς αντικριστούς χορούς της Μικράς Ασίας, συνοδεία ορχήστρας με ζωντανή μουσική. Η παράσταση ακολουθώντας τη δομή της περιοδικής έκθεσης «απέναντι», που παρουσιάζεται στο Μουσείο με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, περιλαμβάνει τρία μέρη: το «πριν»,  την «Καταστροφή» και το «μετά». Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η Πρόεδρος του «Φάρου» κ. Γεωργία Χούλη, θα κάνει ολιγόλεπτες παρεμβάσεις με πληροφορίες για τους χορούς και την εξέλιξή τους, καθώς και για τη λαϊκή παράδοση της Μικρασίας.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

12

image

image

Newsletter