twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 09:13
Εκτύπωση

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής έχει την μοναδική τιμή και χαρά να παρουσιάσει στο νησί μας το διάσημο κουιντέτο χάλκινων πνευστών οργάνων “Canadian Brass”, που αποδεχόμενο τη σχετική πρόταση θα πραγματοποιήσει μία ανεπανάληπτη συναυλία την Τρίτη 1/8 στις 21.00, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. 

12

Ο τρόπος παρουσίασης των μουσικών έργων στις συναυλίες των “Canadian Brass” είναι  εξαιρετικά επικοινωνιακός, άμεσος, αυθόρμητα θεατρικός και ψυχαγωγικός, ευθέως ανάλογος της επιλογής να χαρίζουν στο κοινό τους καλή μουσική από διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, πάντα όμως υπό μία ακλόνητη προϋπόθεση: την ασυμβίβαστη ποιότητα στις εκτελέσεις τους, με υψηλή αφοσίωση και δεξιοτεχνία που αγγίζουν την τελειότητα.

Το ιδρυθέν το 1970 συγκρότημα, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για την ποιότητα των ερμηνειών και το διαρκώς ανανεούμενο ρεπερτόριο. 

Ως προς αυτό έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε ήδη υπάρχουσα μουσική (αναγεννησιακή, μπαρόκ, κλασική), που είτε μέλη του κουιντέτου, είτε άλλοι συνθέτες μετέγραψαν για αυτούς ενώ συνάμα  κέντρισαν το ενδιαφέρον κορυφαίων συνθετών να γράψουν νέα έργα. Με ανάλογο ενδιαφέρον στράφηκαν και σε άλλα δημοφιλή μουσικά είδη (τζαζ, λάτιν, μιούζικαλ, εορταστική μουσική, ragtime, ποπ κ.ά.). 

 Τους Canadian Brass της τωρινής γενιάς αποτελούν, εκτός από τον ιδρυτή του συγκροτήματος Chuck Daellenbach στην τούμπα, οι τρομπετίστες Joe Burgstaller και Fabio Brum, ο Jeff Nelsen στο γαλλικό κόρνο και ο δικός μας τρομπονίστας Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος. Όλοι τους έχουν αξιόλογη προσωπική καριέρα – όπως ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος που είναι και μέλος των Pink Martini.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται καθημερινά στην αίθουσα της Φιλαρμονικής 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι καθώς και με προ-κράτηση στα τηλέφωνα 6949910779 και 6936787340.

12

image

image

Newsletter